004

HDP’nin  Ankara Kolej Meydanı’nda saat 17:00’de başlayan seçim mitingi demokrasi, barış, özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler adına saygı duruşuyla başladı.

Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş’ın konuşmaları sinevizyondan verildi. Mitinge katılanlar Demirtaş’ın bulunduğu maskeleri hep birlikte havaya kaldırarak, Demirtaş’ı selamladı ve hep bir ağızdan Demirtaş’a özgürlük istedi.

Ankara HDP İl Eş Başkanlarından Nur Aytemur’ açış konuşmasında, iktidarın hergün biraz daha dibe batarak kaçınılmaz sona doğru koştuğundan bahsetti ve özetlere şunları söyledi:

003

Korksunlar. Halkların önlemez taşkın seli büyüyerek geliyor. Katliamların hesabını sormak için geliyor.  Baskıların hesabını sormak için geliyor. Tüyü bitmedik yetimin yenilen hakkının hesabını sormak için geliyor. Hırsızlığın, yalanın-talanın hesabını sormak için  geliyor. Hırant’ın, Tahir Elçi’nin, Cemile bebeğin, Taybet ananın hesabını sormak için geliyor. Suruç’ta sırf size oy vermeyeceğiz dediği için katledilen baba ve iki oğul için geliyor. OHAL’ı, işçi grevlerini yasaklamak için ilan ettik diyenlerden hesap sormak için geliyor. Gezi şehitlerinin hesabın ı sormak için,

CERATTEPE ve HES karşıtı direnişler için geliyor.

vx

KHK lılar için geliyor. İnançları yok sayılan Aleviler için, tarihin gördüğü en büyük ablukaya, en az onun kadar büyük bir direnişle yanıt veren Kürt halkı için geliyor. İşçi cinayetlerinden hesap sormak için geliyor. Kadın cinayetlerine, çocuk istismarlarına son vermek için geliyor. Toplumu kamplara bölen, ayrıştırmalara inat kardeşlik için geliyor. Barış için geliyor. İnsanın insana kul olmadığı özgür bir dünya için geliyor.

 

Çeşitli konuşmalardan sonra kürsüye çıkan HDP Ankara milletvekili Sırrı Süreyya Önder konuşma yaptı. Önder konuşmasında, “Sizin kıymetli oylarınızla tarihin çöplüğüne atıldıkları zaman onlara ‘bu halkın, bu insanların yaşama coşkusunu söndürdünüz. Bundan ağır vebal olmaz. Biz artık ileriye bakacağız. Herkesin bir Türkiye vaadi var. Bizimkisi çok kısa. Diyoruz ki ‘birimize bakan, hepimizi görür. Bu partiye omuz veren, emek veren bu parti için zindanlara düşen, çaycısından eş genel başkanına bunların profiline bakın, bizim nasıl bir ülke vaat ettiğimizi göreceksiniz” dedi. HDP’nin eski eş genel başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ ile tüm tutuklu HDP’lileri selamlayan Önder sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir oyluk canları var’a katılmıyorum ben. Bir türkülük canları var. Selahattin Başkanın adını andıkları her yerde bir kere de türkülere küfrediyorlar. Hele eline bir kere saz al da bu halkın türküsünü bir söyle. Bu seçimi diğer seçimlerden farklı kılan milyonlarca insanın kol kola yürek yüreğe türküleri söyleyeceğimiz günün gelmesidir. Sandıklarımıza da türkülerimize sahip çıkar gibi sahip çıkmalıyız” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Sanatçı Mikail Aslan’ın konseriyle miting sonlandı.