Bu tür konulara girmek istemem de Kim Milyoner Olmak İster izlencesinde, telefon jokeri Edebiyat Profesörü muhterem, NAZIM HİKMET’i bilemediği için sosyal medyada eleştirenlere, aklınca bir ders vermek için döktürdüğü yazı, takıldı gözüme.

Uzunca yazının bir yerinde diyor ki “Yeni Şafaklı”bir zat: “Bakın size bir şey söyleyeyim. Lisans ve doktora düzeyinde eğitimini Boğaziçi’nde tamamlamış, “19. Yüzyıl Türk Edebiyatı” ve “1980’lerde Edebiyat ve Toplumsal Değişim” gibi önemli alanlarda çalışıp eser vermiş Altuğ, edebiyat bilgisinin zekâtını verse “bilemedi ki bilemedi ki” temposu tutan koronun tamamı hayatının sonuna kadar edebiyat konusunda idare eder kendini. Fatma Fahrünnisa Hanım’ın Dilharap’ını yeniden Türkçe’ye kazandırmış olması bile yeter aslında.”

Bunu derken ülkede eğitimin, üniversiteler dahil, yerlerde süründüğü genel yargısına sonuna kadar katılıdığını vurgulamayı da ihmal etmemiş.

Be muhterem, madem bu gerçeği kabul ediyorsun, o zaman, eleştirenlere haddini bildirecek; hocayı savunacak tek söz var. Deseydin ki: “Değirmen sele girmiş, siz şıngırdağın derdindesiniz.”

Ne demeli… İş yaparım derken çiş  yapmak mı; Kaş yaparken göz çıkarmak mı; Özrü kabahatnden büyük mü demeli.

Ne demeli bilemedim de bildiğim, bura “Yeni Türkiye.” Böyle köyün böyle leyleği olur, demeyi uygun buldum.

YanıtlaYönlendir