3CHP’li Yarkadaş, AKP’li Binali Yıldırım’ın yasaları tanımamayı alışkanlık haline getirdiğini söyledi ve başına gelen bir olayı örnek gösterdi.

CHP 26. Dönem İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın İstanbul’da eşit olmayan bir seçim yarışı sürdürmesine tepki gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin AKP’nin Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın faaliyetlerini hergün metrodaki TV ekranlarından gösterdiğine dikkat çeken ve bunun belgesini yayınlayan CHP’li Yarkadaş, “Hak, hukuk, adalet bunun neresinde?” diye sordu.

Yıldırım’ın kendisine açtığı bir davanın sonucunu  beklemeden haciz işlemi başlatmak istediğini de belirten Yarkadaş, düşüncelerini şöyle ifade etti:

“HALK TV’de dün gece yayımlanan Şimdiki Zaman programında da gösterdim. İstanbul Metrosu, AKP’nin İBB adayı Yıldırım’ın faaliyetlerini ‘TBMM Başkanı’ sıfatını gerekçe göstererek yayınlıyor. Aynı haktan, CHP’nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu ise mahrum… Hak, hukuk, adalet bunun neresinde?

Anayasanın 94. maddesi ve siyasi etiğe rağmen TBMM Başkanlığı görevinden istifa etmeyen Yıldırım, tamamen haklı olduğum bir davada 20 Bin TL tazminat kazandı. İst. Anadolu 15. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin kararına itiraz etmemize rağmen, sonucu beklemeden haciz için başvurdu.

Yasada açık bir hüküm var: ‘Tazminat davaları, itirazlar kesinleşmeden takibe konulamaz.’

Anayasayı çiğnemeyi normalleştiren Yıldırım için kanunların artık bir önemi yok! Bu yüzden, bir an önce 20 Bin TL’yi tahsil etmek istiyor ve yasaya aykırı bir başvuruda bulunuyor.

Avukatlarım Pınar Ayça Sarıtaş ile Ertuğrul Aydoğan bugün Binali Yıldırım’ın bu kanun tanımaz tavrına yönelik itirazımızı resmileştirecek. Yıldırım kanunları tanımak istemese de kendisine kanunları hatırlatacak ve haklı olduğumuz bir davayı, sonuna kadar savunacağız.

Bu dava, Binali Yıldırım’ın çocuklarının off shore şirketlerini haber yapan Cumhuriyet Gazetesi ‘ne 500 Bin TL’lik tazminat ile Pelin Ünker’e açtığı ceza davasını eleştirmem üzerine açılmıştı. Yıldırım’ı eleştirdiğim için 20 Bin TL ceza da bana verildi. Traji komik bir dava yani…”