Bugün Devrim ve sosyalizm mücadelesinin yiğit öncülerinin Kızıldere’de katledilişlerinin 47.yılındayız. 30 Mart 1972’de Mahir Çayan, Sabahattin KURT, Nihat YILMAZ, Saffet ALP, Sinan Kazım ÖZÜDOĞRU, Ertan SARUHAN, Hüdai ARIKAN, Ahmet ATASOY, Ömer AYNA, Cihan ALPTEKİN, Tokat Niksar’ın Kızıldere köyünde, 12 Mart Faşist Cuntası tarafından katledildiler.

ON’ları Kızıldere’ye götüren ana neden; Denizlerin idamının önlenebilmesi için etkili bir eylem yapılması ve “Genişletilmiş Komuta Konseyi” adlı cuntanın gerçek yüzünün teşhir edilmesi düşüncesiydi. “Dönmeye değil ölmeye geldik” diyen ON’lar; 30 Mart 1972’de, kontrgerilla tarafından kuşatıldıkları Niksar- Kızıldere de teslim olmaktansa direnerek ölmeyi tercih ettiler. Katliamdan sağ çıkan Saffet ALP arkadaşımızı Kontrgerilla timi anında, olay yerinde başına kurşun sıkarak infaz etti.

Devrimci mücadelenin en önemli kesitlerinden Kızıldere Direnişi’nin 47. yıldönümünde, devrim ve demokrasi güçlerinin sosyalizm barağını bu ülkenin burçlarında sonsuza kadar dalgalandıracağına olan inancımızı bir kez daha ilan ediyoruz.

Özelde ise halklara ve devrimcilere zulmeden, canına kasteden, katliam ve değişik biçimlerle binlerce insanımızı yok eden suçluların, diktatörlerin, darbecilerin ve suç örgütlerinin yargılanarak darbe hukukunun sona erdirildiği günlerin çok uzakta olmadığını bir kez daha ilan ediyoruz.

İnandığı haklı dava uğruna gerekirse canını veren ve devrimci dayanışmayı doruklara çıkarıp bizlere miras olarak bırakan bütün yiğit devrimcileri Kızıldere Direnişini yaratanların şahsında selamlıyoruz.

Emperyalizme, faşizme şovenizme ve gericiliğe karşı mücadelenin hiç solmayan kan çiçeklerinin, ON’ların katledilişlerinin üzerinden bunca zaman geçmiş olmasına rağmen, dipdiri kalmış ve günümüze ulaşıp yön veren bu büyük devrimci mücadele mirasını yaratanların önünde saygıyla eğiliyoruz.

Ayrı ırmaklardan akıp aynı denize dökülen bir mücadele hattında, bedeli kanla yazılmış bu derin tarihsel deneyim en büyük öğretmenimizdir.

Mahirler’in, Denizler’in, İbrahimlerin başucunda kenetlenmiş olmak, bu ülke sosyalistlerinin alacağı en büyük ders, ya da birbirine verebileceği en büyük mesajdır.

Bu mesajı anlamamış dostlarımıza sitemimiz var. Kendi örgütünün yok olması pahasına başka bir devrimci  örgüt liderini kurtarmak için ölüme yürümek dayanışma mesajının en anlamlısı en şereflisidir. Kızıldere anmalarında THKO ve TKP ML- TİKKO ardıllarını da kitlesel olarak görmek içimizi ısıtır ve bir vefa örneği olur. THKPC geleneğinden gelen dostlarımızında hiç değilse önderlerinin anmasını beraber yapma geleneğini oturtmaları dosta güven düşmana korku salar.

Bu gün ülkeyi savaş batağına sokan,yoksuluğu diz boyuna çıkaran, insan haklarını demokrasiyi yok eden diktatör yine devrimcilere saldırıyor.

Dün kanlı pazarı yaratanlar,

Dün 6. filo yu kıble yapanlar,

Dün Beyazıtı, Maraşı, Çorumu Sivası yaratanlar bu gün iktidarda.

Dün komünistleri ezdik 6. filo gelebilir artık diyenler bu gün iktidarda.

Bu günde devam ediyorlar katliamlarına.

Roboskide, Diyarbakırda, Suruçda, Ankarada, İstanbulda, Antepde ve daha ülkenin bir çok yerinde devam ediyorlar.

Katliamlarına devam ediyorlar, Hırsızlıklarına devam ediyorlar, yolsuzluklarına devam ediyorlar.

Kızıldere bir ittifak değildir. Kızıldere’yi faşizme karşı bir ittifak olarak değerlendirenler Kızıldere’yi anlamamış demektir.

Kızıldere; Geçmişten geleceğe bitmeyen bir yolculuktur.  Faşizme karşı eşi benzeri olmayan bir devrimci dayanışma örneğidir.  Devrime adanmışlığın, kararlılığın, fedakârlığın ve siper yoldaşlığının adıdır. Ayrı ırmakların aynı denize aktığı yerdir.

 

Kızıldere’den devrimci önderlerimiz bize sesleniyor;

Devrimciler, sizlerin kapatmadığı bir hesabı hiçbir güç kapatamaz.

Devrimciler, emek ve demokrasi güçleri, gençler, kadınlar olabildiğince geniş ve güçlü bir dayanışma hattında buluşun, kucaklaşın, omuz omuza mücadele edin. Bu karanlığı yırtın ve bu diktatörü alaşağı edin. Demokrasi bu ülkeye anasının ak sütü kadar helaldir.

Devrimciler, Devrime ve sosyalizme olan inancınızı hiçbir şart altında sarsmayın,

Yoldaşlarınızı sevin, Yoldaşlarınıza gelen kurşuna seve seve göğsünüzü siper edin. Halka izah edemeyeceğiniz eylemleri yapmayın. Aynıların aynı yerde ayrıların ayrı yerde olduklarını unutmayın.

Kardeşler; bugün Mahir olmanın, Ulaş olmanın, Deniz olmanın, İbrahim olmanın günüdür. Önderlerimize kulak verin. Dünyanın neresinde olursa olsun haksızlığa, zulme, karşı durun.

Kızıldere’de yaratılan dayanışma ruhunu bu gün tüm coğrafyamızda zulme zorbalığa karşı durarak  taçlandırmalıyız..

Anıları ve mücadeleleri önünde saygıyla eğiliyoruz.

Yaşasın Devrimci Dayanışma. Yaşasın Devrim Ve sosyalizm.

DEVRİMCİ 78’LİLER FEDERASYONU