Artvin şanına yakışan bir tarih daha yazdı. Yerel yönetimler seçiminde Artvin’de AKP alabora oldu. Sonra da gemi su aldı ve battı…

1Nisan günü ülkeye güneş Artvin’den doğdu. Hem de ışıl ışıl.
Artvin’de, dokuz belediyenin sekizini CHP, birini de MHP aldı.
AKP’nin, Artvin’de tek bir belediyesi dahi yok…

AKP, Artvin halkına yalan söyledi. Söz verdiği hiç bir şeyi yapmadı… Artvin halkının kimseye eyvallahı olmaz. Garibanın yanında olur, zalımın karşısında.
Ayrıca, Artvin halkı bir millet değildir. Bir kaç milletten oluşmuştur. Milletler arasına hiç kimse girmemiştir. Muazzam bir kaynaşma vardır. Kıyı şeridinde Lazlar ve Hemşinlerdir. Biraz içeride Gürcüler, Poşalar ve daha içlerde Türkler vardır. Hapsi de Kafkasya kültüründen etkilenmiştir.

Artvin’in bir de devrimci kimliği vardır. İşte o kültür, bütün bu milletleri bir arada tutan faktördür. Devrimci bilinç, devrimci ahlak Artvin genelinde yaygındır. Dünyanın neresine giderseniz gidin o dayanışmacı, kolektif aklın yaratılmasında hep öncü olmuştur.
Bu ruhdan uzaklaşanlara ders vermeyi de çok sever. Böyle bir süreç ve tavrın sonucudur, AKP’nin burada ve ilçelerinin çoğunda seçim alması…

Beş yıllık bir dönem ceza sürecidir. Bu süreçten herkes payına düşeni almıştır. Cerattepe’ye madenci şirketin yerleşmesi, hele hele mahkeme kararına rağmen yerleşmesi tamamen yerel yönetimlerle ilgilidir.

Artvin halkı özgürlüklerine düşkündür. Birileri onun özgürlüğünü kısıtlayamaz. Kısıtlayacağını anlarsa da, ona karşı mutlaka bir tavır geliştirir.
Her evde bir öğretmenin olduğu ildir, Artvin ayrıca.
Artvin’in fabrikası okuldur. Çocuk okuyacak, ülkesine ve ailesine faydalı birey olacaktır. Artvin, ülkemizde kültür devrimi yapan tek ildir dersek yeridir.
Böyle bir il ve ilçelerinde AKP eğreti duruyordu zaten.
Tarihi çınar yeniden ayağa kalkmış, dallarıyla birlikte bize kollarını açmış
Durumdadır.

Biz gurbetçi Artvinliler de bizi seven, bizi özleyen Artvin’i seviyoruz.
İşte böylesi Artvin’i var etmek için, herkesin katkısı ile 2019 Mart 31  Yerel yönetimler seçimini bir fire ile ful çıkartmıştır.

Artvin sadece yiyecek, içeceklerini, doğasını sevmekle Artvin olmuyor. Artvin bütün coğrafi, tarihi, kültürü, sanatı, insanı ile Artvin’dir.

Dün yapılan seçimi, Murgul hariç tüm ilçe ve merkez kazanmış durumdadır.
Emeği geçen herkes, insanlık için büyük hizmet yapmıştır. Herkese teşekkürler. Seçilen başkanlara, il genel meclis üyelerine, meclis üyelerine, muhtarlara başarılar diliyoruz.
Bu günün anısına dün televizyonlar yayına geçmeden Yüksel Çorbacıoğlu’ndan alıp yayınladığım tarihi liste, Türkiye’nin gururu Artvin ;

Artvin merkez CHP
Şavşat             CHP
Ardanuç.          CHP
Yusufeli            CHP
Borçka              CHP
Hopa                CHP
Kemalpaşa.       CHP
Arhavi.              CHP
Murgul.             MHP

Birer ateş böceği olup, ışıklarımızı birleştirerek tüm ülkeyi aydınlatacağız… Karanlığa geçit yok…