Yeni Ekonomik Program hakkında Yeşil Sol Parti Eş Genel Başkanları Eylem Tuncaelli ve Sinan Tutal bir basın açıklaması yaptı.

İşte Yeşil Sol Parti’nin yazılı basın açıklaması:

Yeni Ekonomi Programı Yapısal Dönüşüm Adımları’nı Hazine ve Maliye Bakanı açıkladı.
Taahhüt edilen adımların başında emekçilerin haklarını gasp etmek var.
Seçimlerde halk iradesini gasp etmeye kalkanların açıkladığı program da emekçilerin kıdem tazminatı gibi kazanılmış haklarına, şirketlere destek adı altında halkın cebine göz diktiklerini  bir kez daha gösteriyor.
Özellikle Kıdem Tazminat Fonu’nun kurulması, kazanılmış bir hakkın gasp edilmesi demektir. Açıktır ki bu fonla iktidar kendisine kaynak yaratmak istiyor.
Emeklilik sistemini anlatırken “Sistemde biriken fonların sermaye piyasaları üzerinden reel sektöre ve ülkemizin sürdürülebilir büyümesine kanalize edilmesini sağlayacağız.” demek bir itiraftır ve verginin tabana yayılacağı açıklaması, emekçinin cebinden zorla alınan paranın piyasaların ve sermayenin lehine kullanılacağının açık göstergesidir.
Zorunlu Bireysel Emeklilik Sistemi, Kıdem Tazminatı Fonu’na ilişkin emek örgütlerinin haklı itirazları dururken, emekçinin alınteri üzerinde işveren ve devleti paydaş olarak tanımlamak tarihin en büyük gaflarından biridir.
Bir tarım ülkesiyken, yanlış politikalarla tarımı dışa bağımlı hale getirenlerin, güvenli gıdaya halkın erişimini engelleyenlerin tarım konusunda atacağı her adımı da endişeyle izliyoruz.
Yargı sisteminin kalitesini, hızını yatırım ortamını geliştirmenin temel şartı arasında gören, yargıyı ekonomik sistem dışında tanımlamayan bir iktidar, demokrasi ve adalet taleplerini görmezden gelmeye devam edecektir. Toplumsal adaletin sağlanabilmesi, demokrasinin geliştirilmesi için toplumsal muhalefetin daha güçlü ve örgütlü hareket etmesi kaçınılmazdır.
Yeşil Sol Parti olarak, iktidarı elini emekçinin cebinden çekmeye çağırıyoruz.
Bu program ekonomik krizin bedelini ücretli çalışanlara, işsizlere ödetme programıdır.
Bizim için esas olan; gelir dağılımının eşitlenmesi, adaletin toplumun her kesimi için sağlanması, hukukun bağımsızlığı ve üstünlüğü, emekçilerin haklarının korunmasıdır.
Emek, doğa ve barış ekseninde demokrasi, adalet mücadelemiz büyüyerek devam edecektir.