Günlerdir süren kararlı mücadelesi sonucu hakkı olan mazbatasını dün (17 Nisan) alan İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BLEDİYE BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU’NU İstanbul bağına bastı.

Yapılan devir teslim töreninden sonra Saraçhanene’deki İBB binasının önünde toplanan mahşeri kalabalığa seçim otobüsünün üzerinden seslendi.

İşte İmamoğlu’nun konuşması ve konuşmasından satır başları:

Ben bu mazbatayı;
16 milyon insanımız adına devraldım.
Hiç kimsenin birbirinden farkı olmaksızın, hiç kimsenin birbirinden üstünlüğü olmaksızın tüm hemşerilerim adına devralmanın onurunu ve gururunu yaşıyorum.
Asla vazgeçmediğimiz değerlerimiz var.
Asla vazgeçmedik. Haktan, hukuktan ve adaletten asla vazgeçmedik. Asla vazgeçmedik. Toplumun demokrasiye olan inancından ve buna dönük mücadelesinden asla vazgeçmedik.
Çok net ifade ediyorum. Bu şehirde yaşayan insanların sevgisiyle, saygısıyla oluşturduğu birlik ve beraberlik duygusundan asla vazgeçmedik

Hepinize söz veriyorum.

Bu şehrin nimetlerini ganimet yapmak artık yok.

Bu şehrin ezileni olmayacak.

Kimsenin üşümesine, aç kalmasına, bu şehirde fırsat tanımayalım.

Sokağınızda bugüne kadar sizi kutuplaştıran, ayrıştıran hangi unsurlar varsa, selam borcunuzun olduğunu düşündüğünüz bir hemşehriniz varsa lütfen bu kardeşiniz sizden rica ediyor. Buradan ayrıldıktan sonra onun elini sıkın, ona kucak dolusu sevgilerimi iletin.

Bu şehrin Müslümanlarını, Sünnilerini, Alevilerini, Hıristiyanlarını, Ermeni ve Rumlarını selamlıyorum.

Hata yapabilirim, ayağım tökezleyip yere düşebilirim. Benim elimden tutup beni 16 milyon insan olarak ayağa kaldırmaya var mısınız?

Milletvekillerime, başkanvekillerime, partim CHP’ye, partimin başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, aynı şekilde İYİ Parti’ye ve Meral Akşener’e teşekkür ediyorum.

Size katılımcılık, şeffaflık, dünyanın en demokrat başkanlığını vaat ediyorum!

Görevi nasıl teslim almışsak, günü geldiğinde görevi layıkıyla teslim etmek isteriz. İhanet etmeden, bu şehri koruyarak, her şeyine sahip çıkarak emanet alıp emanet edeceğiz.

Yolda giderken güler yüzle, neşeli, coşkulu, umutlu, her gördüğünüze deyin ki, İstanbul’a yeni bir başlangıç geldi.

Bu hafta sonu sizlerle burada yine buluşacağız, ama sizden söz istiyorum. Bütün İstanbul’a duyurun: Herkes bir komşusunu alacak. Kadın erkek, çoluk çocuk kol kola şarkılar söylemeye var mıyız? Ama tekrar söylüyorum, herkes bir komşusunu buraya getirirken ayrımcılık yok, herkes herkesi davet edecek.

İmamoğlu Anıtkabir’e tekrar gideceğini de belirtti.