tekince
tekin@yolcuhaber.net

İstanbul Küçük Çekmece Kanarya mahallesinde 5 yaşındaki bir çocuğumuza cinsel istismar da bulunuluyor. Olayın duyulmasının ardından yurdun dört bir yanından halk ayağa kalkıyor.

AKP emniyeti şu ana kadar saldırganı bulamıyor.

Her yerden protestolar yapılıyor.  AKP emniyeti protestoyu yapanların peşinde.

İstanbul Taksim’de genç bir anne olayı sesli olarak kınıyor ve bu olayları önleyin diye  AKP’ye sesleniyor. Demokrasiden aldığı bir hakkı ve gücü tek başına Taksim meydanın da kullanıyor. Etrafından genç-yaşlı, kadın-erkek yüzlerce insan hiçbir tepki göstermeden  sessizce bakıp geçiyor yanından

Genç annenin konuştuğu anda binlerce çocuk aç-susuz dileniyor İstanbul sokaklarında. Binlerce çocuk uyuşturucu batağında annesiz-babasız İstanbul’un sur diplerinden bali (uyuşturucu özelliği olan ve serbestçe satılan yapıştırıcı)  çekiyorlar. Yüzlerce çocuğa cinsel taciz ya da tecavüz ediliyor.

Ve kahraman AKP emniyeti derhal harekete geçiyor.  Demokrasiyi, hak  ve hukuku ayaklarının altına alıp yaka paça gözaltına alıyor genç anneyi.

Ve aynı dakikalarda İstanbul Büyükşehir Belediyesinin AKP ve küçük ortağı  MHP’in oluşturduğu grup aldığı emirle,  CHP grubunun verdiği “Uyuşturucu ile mücadele” ve “Toplumsal cinsiyet eşitliği komisyonu” kurulması önerisini reddediyor.

Çocuklara yönelik cinsel taciz ve istismarında dünya sıralamasının en önündeki yeri kapmışız, kimim umurunda…

Ve AKP Genel Başkanı, TBMM Başkanı, bakanlar, bakmayanlar, valiler, kaymakamlar, siyasi parti liderleri yanlarına getirilen çocukları koltuklarına oturtup poz  veriyorlar kameralara. Sokaktaki  çocuğu akıllarına bile getirmeden lacivert elbiseleri ve sivri burun siyah ayakkabılarıyla bayram kutluyor anlı şanlı  beyefendiler.

Kutlu olsun mu?