Haber: Sami Özçelik
Artvin

ERZADE YALÇINTAŞ.. 96 YAŞINA MERDİVEN DAYAMIŞ.. CERATTEPE' DAVASININ SEMBOLLERİNDEN BİRİSİDİR O… YOLCU HABER BİR PLAKET DE ERZADE TEYZEYE VERDİ. SAYGIYI SONUNA KADAR HAK EDEN SEVGİ DOLU ARTVİN YÜREKLİ GÜZEL İNSANLARA SELAM OLSUN..

TC Sami Özçelik paylaştı: 18 Mayıs 2019 Cumartesi

HACİ ALİ KEKLİK… O, ARTVİN'İN YAŞAYAN ASIRLIK ÇINARI. 102 YAŞINDA… CERATTEPE DAVASINDA ELİNE BROŞÜRLERİ ALIP HALKA DAĞITAN, İMZA KAMPANYASINDA HALKTAN İMZA TOPLAYAN ARTVİN YÜREKLİ BİR İNSAN.. YOLCU HABER ONA PLAKET YAPTIRDI.. BU İNSANLAR SAYGIYI FAZLASIYLA HAK EDİYOR.. İYİ Kİ VARSINIZ, İYİ Kİ YÜREĞİNİZ ARTVİN..

TC Sami Özçelik paylaştı: 18 Mayıs 2019 Cumartesi

Dijital olarak internet sayfasından yayın yapan haber portalı Yolcu Haber’den Artvin’in yaşayan 2 çınarına onur plaketi verildi.

İnternet üzerinden dijital olarak yayın yapan haber portalı Yolcu Haber’in Genel yayın yönetmeni Tekin Üstündağ, gazete yönetimi adına yaptığı açıklamada; “Biliyorsunuz, Artvin’in varoluş, yokoluş meselesi vardır. Cerattepe’de maalesef hukuksuz şekilde maden çalışmaları devam ediyor. Ancak Artvin halkının mücadelesi asla bitmedi ve hiçbir zaman da bitmeyecek. Bunun en önemli inanç sembollerinden sadece 2 değerli asırlık çınarımızı herkese hatırlatmak isteriz. 102 yaşındaki Hacı Ali Keklik ile 96 yaşına merdiven dayamış olan Erzade Yalçıntaş’ı bir kere daha Ankara’dan Yolcu Haber olarak saygıyla selamlıyoruz.

Onlar mücadelelerinden asla vazgeçmemiş, Cerattepe’nin sembol insanları olmuşlardır.
Onların mücadelede verdiği fotoğraflar ve davranışlarla sadece Türkiye’deki çevre mücadelelerinde değil, dünyada da çevre dostlarına sembol olmuşlardır.

Yolcu haber olarak bu çok değerli 2 asırlık çınarımıza plaket vermeyi düşündük. Bunu da Artvin’de bizim adımıza Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan ve gazeteci Sami Özçelik’in vermesini rica ettik. Sağ olsunlar bizi kırmadılar ve plaketleri asırlık çınarlarımıza ulaştırdılar. Yolcu Haber ekibi olarak kendilerine gönülden teşekkür ediyoruz.” Dedi.

Plaketi alan 102 yaşındaki Hacı Ali Keklik ile kısa bir telefon görüşmesi yapan Üstündağ “İnanın çok duygulandım. Öylesine güzel ve içten cümleler kurdu ki. Allah böyle insanlara uzun ömürler versin. Onların yüreği Artvin, Beyni Artvin, Damarlarında akan kanları Artvin… Onlar bizim geçmişimiz ve geleceğimizin gönüllü rehberleridir. Biz Ankara’da ikamet eden Artvinliler olarak her zaman Artvin’i Ankara’dan gözleyeceğiz, takip edeceğiz ve sahip çıkmaya devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

Yolcu Haber’in plaketini alan Erzade Yalçıntaş; “Ben 96 yaşına geldim. Artvin’de doğdum, Burada büyüdüm. Burada yaşadım. Cerattepe’de yapılacak madencilik bizim sonumuz olacak. Bunu hiç okula gitmeyen biri bile bilir ve anlar. Tepemizde maden çıkacak. Burada Artvin kalır mı? Ben asla razı değilim. Son nefesime kadar hayır diyeceğim ve mücadele edeceğim. Bana ne düşüyorsa onun fazlasını yapacağım” dedi.


Yolcu Haber’den plaketini alan 102 yaşındaki Hacı Ali Keklik, çok duygulandığını belirterek; “Bunun benim için çok büyük anlamı var. Çok mutlu oldum. Yolcu Haber’e Tekin Bey ve Özer beye gazetenin yazarlarına çalışanlarına çok teşekkür ediyorum.” Dedi.


Yeşil Artvin Derneği Başkanı Neşe Karahan,” Erzade teyzemiz olsun, Hacı Ali Keklik dedemiz olsun, Artvin’in sembolüdür. Onlar Cerattepe mücadelesinin 2 güzel insanıdır. Kendilerine bir kere daha Yeşil Artvin Derneği adına teşekkür ediyorum.” Dedi


YOLCU HABERİN KURUCUSU VE YAZARI ÖZER TOPÇU’DAN TEŞEKKÜR

Yolcu Haber’in Kurucusu ve Yazarı Özer Topçu’da, Cerattepe’nin dostu 2 koca Çınar’a teşekkür ederek şu açıklamada bulundu:

“Doğdukları, büyüdükleri toprakların değerini ona saygıları gereği sahip çıkan  102 Yaşındaki Hacı Ali Keklik ile 96 Yaşındaki Erzade Yalçıntaş’a verdikleri mücadelelerine saygımız gereği bu plaketleri vererek mücadelelerini ölümsüzleştirmek istedik. Her iki büyüğümüze saygılarımı sunuyorum.
Yolcu Haber Yazarı Gazeteci Sami Özçelik ve Yeşil Artvin Derneği Başkanı Neşe Karahan’a Yolcu Haber adına plaketleri vermeleri bizleri mutlu etmiştir. Kendilerine teşekkürler ederim.” Dedi.

.