Caretta carettaların üreme dönemini olumsuz etkileyeceği  düşünülerek Mersin’nin Mezitli ilçesindeki Gümüşkum Tabiat Parkı’ndaki yapılması planlanan festivalin iptal edildi.

Türkiye gündemine de oturan Mersin PopFEST 2019’unyapılacağı yerle ilgili günlerden süren tepkiler karşılık buldu. Caretta carettaların ve yeşil kaplumbağaların yumurtlama alanı olması nedeniyle, Mersin’den ve Türkiye genelinden başta çevre örgütleri, bazı sanatçılar, siyasiler, odalar ve STK’lar konserin yerinin değiştirilmesi yönünde girişimlerde bulundu. Mezitli Belediyesi ise günlerdir çağrı yapıyordu.

En son Mezitli Belediye Başkanı (CHP) Neşet Tarhan’ın girişimleri sonucu bir araya gelen taraftarlar festivalin yapılmaması yönündeki taleplere olumlu yaklaşarak, PopFest 2019’un iptal edildiğini bildirdiler.

Toplantı sonrası Mezitli Belediye Bailanı (CHP) Neşet Tarhan sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda festivalin ertelendiğini duyurdu. Neşet Tarhan’ın paylaşımında “Şirket yekillileri ile yapılan görüşme sonucu 5-6-7 tarihlerinde yapılaması planlanan festival iptal edilmiştir” diyerek taraflara teşekkür etti.