Artvin’in Yusufeli İlçesinde 22 Haziran Cumartesi günü Sebzeciler (Kolik) köyünde şiddetli yağışlarla birlikte meydana gelen dere taşkını, Köy muhtarı Yaşar Çoruh tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

Görüntülerde, köyün içinden gecen dere yatağından gelen sel  köy sakinlerinin panik yaşamasına neden oluyor. Selin ardından köyde can kaybı yaşanmazken, büyük çaplı tahribat meydana geldi.

Köy Muhtarı Yaşar Çoruh, selle ilgili şu açıklamalarda bulundu:.

Türkiye’nin koskoca dev firmaları baraj yüzünden köy yerleşim yeri içinde yaptıkları çalışmalar köyümüzü yaşanamayacak hale getirdiler..Söküp,yıkıp gittiler. Şu anda halkın içecek suyu yok.. Alt yapı tamamen yok oldu.. Tarım sulama suyu ve kanalları tamamen yok oldu.. Adamlar barajı yaptılar takır takır oradan para kazanıyorlar.. Vallahide o kazandıkları para haramdır.. Halkı ezerek, o halka eziyet ederek kazandığın paralar haramdır. .Cumartesiden beri gözüme uyku girmedi.. Köyümde halkımın bir damla içecek suyu yok, bir muhtar olarak rahat edemiyorum.. Her sene bu dereden böyle sel geliyor.. Buranın acilen ıslah edilmesi lazım.. İlla birilerinin ölmesi mi gerekir?

Not:Köyümüz halkına temiz içme suyu yardımı yapan Yusufeli İlçe Jandarma Komutanlığına halkım adına çok teşekkür ediyorum..

 

Yaşar Çoruh paylaştı: 23 Haziran 2019 Pazar