Karga Gak Demeden
23-07-2019
Ömer ŞAN

Gelmişi Geçmişi Silikler!

            Biz karışmayız kimsenin silinmişliğine!.. Ancak ki, bu silinmişlikleriyle bize afra tafra yapana da meydan vermeyiz ha!

Yol yordam bilmez, etik kural tanımaz, totişine göre din-iman türetmiş zatlar, toplumun genleriyle oynuyor 40 senedir! Gelinen son nokta, kandırıldık, ‘Allah’ affetsin, heee… E, hani Allah’ın bahşettiği akıl, fikir, zeka, muhakeme? Vay sizi gidi şirkçiler vaaayyy…

Anladınız siz onu… Hatta o sallayanlar da anladı da, işe gitmiyorlar!

‘Gazeteci muhalif olmalı’ felsefesindeki gazeteci Asena Özkan, not düşmüş sayfasına, aldık kenarımıza… Rus basınında yer alan habere göre 60 yaşındaki emekli bir mühendisin, beyninin yarısı olmadan yaşadığı ve vücut fonksiyonlarını eksiksiz kullandığı ortaya çıkmış!.. Belki bu bizim ülkemiz için haber olamaz ama siz de tanıksınız ki, hiç beyni olmayanların, burada üstlendikleri görevler inanılır gibi değil! Asıl Rus basını bunu kaçırıyor!

Örnek mi istiyorsunuz… Aha, bakın başka bir gazeteci arkadaşımız Pelin Cengiz, ne anlatıyor… İspanya’da salgın hastalık nedeniyle hayvan giriş çıkışının yasaklı olduğu bölgeden, sahte veteriner sertifikalarıyla 2 bin 939 hayvanın ülkeye getirilmesine dair, Tarım Bakanı Pakdemirli, ‘Konu tamamen teknik, siyasete alet edilemez’ demiş!             Pelin Cengiz sormuş bir de… Bu ne pişkinlik, bu ne duyarsızlık yahu!

Daha ben ne diyeyim heee? Yeter artık utanın yahu, az yahu az… Hepten çatlamış mı ar damarlarınız! Bu milleti ‘mal’ yerine koymayın artık, yeter da! Ne demek ‘siyasete alet edilemez’ yahu?..

Bakın şimdi, şura bakın!..

Çıkmış, 30 Ağustos’un vatan yaptığı ve demokrasiyi, medeniyeti taşıdığı bu toprakların nimetlerini kullanıp, atandığı adaylıkla seçim kazanan zatın biri; emperyalizme başkaldırışın büyük zaferini, o içi boş kafatasıyla sözde küçümsüyor! Hem de Bursa’da… Silinmiş!

Adını dahi anmaya gerek yok zatın… Bu ne oluyor, montuz mi?.. Silun gitsun, emperyalizmun uşaklarini…

Mesela Kıbrıs Barış Harekatı’nın 45. yıl dönümü! Anımsar mı bu bazı kemikle donatılı kafalar?

Hani ‘Ayşe tatile çıkmıştı’ ya… Kandıramamışlardı yani!

Tam da bu sıralarda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişimi sırasında eline megafonu alıp, eve girmek için uğraşan azgın kalabalığa hitaben, ‘benim ve arkadaşlarımın cesedini çiğnemeden o eve giremezsiniz’ diyerek, Kılıçdaroğlu’nu linçten kurtaran ve aynı zamanda Fetö ile mücadelenin de sembol isimlerden biri olan Emniyet Genel Müdürü, aslen Rize İkizdereli olan Celal Uzunkaya’nın, neden görevden alındığını biliyor musunuz?

Bilmeyin, boş verin…

Bu arada Kılıçdaroğlu ne dedi biliyor musunuz…. ”251 şehidimiz var. Şehitler için yardım kampanyası açtılar. Adı Dayanışma Kampanyası. 27 Ocak 2017’de Anadolu Ajansı’na 309 milyon lira toplandığını söyledi. Defalarca sordum, 309 milyon lira nerede? Bu para bir yerde mi onu da bilmiyoruz…”

Mesela bu paranın akıbeti de, fetöşçü sahte imam adı Adil olan ile Öz’ü yavşak fetöş tetikçisi hakim gibi mi oldu? Sorduk, sadece!

Tiyatro sanatçısı, Artvinli hemşerimiz Orhan Aydın, geçen hafta Uluslararası Toprak Sahne Tiyatro Festivali için gittiği Urla’da gözaltına alınmış, sonra serbest bırakılmış! Sahi, bu memlekette bir gece yarısı ortadan kaybolan Adil diye bir öksüz sahte imamla, arkasında durulmuş özü yavşak Zekeriya diye kaçaklar vardı? Nerdeler?

Bir de Canan Kaftancıoğlu, öfkeleri var! Bir Savcı, iktidara rağmen seçim kazanmış bir siyasi parti İl Başkanının, neden hapis cezasına çarptırılmasını ve tüm siyasi haklardan mahrum bırakılmasını ister? 12 Eylül faşist cuntasının yapamadıklarını ve dahi fetöşün hedeflediklerini yapmaya ne kadar da meraklı imişsiniz!..

Bu arada AKP’li Çelik, ‘darbenin siyasi ayağı AKP’ diyen SP liderine, “Belge varsa paylaşın” demiş… Aynaya baksa görecek de… Zeka muhakemesi yetmiyor!

Ulan ne imansuz milletik heee… Bi sumukliyi durdurama, tankun borisina don-atlet sok durdur! Kuyayim o kafaya bi davli odun heee!

Dün açıklandı… İcra dairelerinin sayısı rekor artışla 900’e ulaşmış. Her şehre 11 icra dairesi düşüyormuş ve 2002’de 8 milyon olan icra dosyası sayısı ise yüzde 150 artışla 20 milyona çıkmış… Nasiii, istikrar mi sureyi, iktidar mi he?

E, bir de bakıyorsunuz en başından atanmışına kadar iktidar sahipleri neredeyse bizimle aynı şeylerden şikayet ediyor! Nasıl oluyor? Siz hiç, “ yangın var” diye bağıran bir itfaiyeci gördünüz mü? Çünkü bağırmaz, söndürür!..

“Gün diyorum gün/ dünden kalan yarına kın/ zindan yarasından/ kalem karasından… sıyrılıp savrulan/ bir de inceden kavrulan/ sevda diyorum/ tende can elde kalan…

Hayden bakalum… Küçük Can’lara kocaman can olmaya… Kurban bağış ve yardımlarımızla LÖSEV’in minik Can’larına can katmaya var mısınız?

Öbürleri mi ne olacak?.. Silun gitsun!