Bilal Kayabay

EŞBAŞKANLAR ÜÇLENDİ

Günlerdir herkesler tartışıyor, her kafadan bir ses çıkıyor, herkes başka telden çalıyor. Öyle mi oldu, böyle mi oldu. Yok öyle olmadı böyle oldu.

İnanın bütün söylenenler, havanda su dövmekten başka bir anlam taşımıyor.

Büyük Ortadoğu Projesi – BOP – Eşbaşkanları oturdu konuştular. Birinci Eşbaşkan Trump, sözüm ona gazetecinin sorusuna; “Mazlum Kobani de dostum, senin başkanın da dostum. İkisiyle de görüşüyorum. Hadi Başkanına da sor aynı soruyu. Yoksa, gazeteci değil misin” diyerek Mazlum Kobani’yi de Eşbaşkan tayin ettiğini duyurdu cümle âleme.

Alınan karar da şudur:
“Beraber yürüdük biz bu yollarda. Beraber çürüdük gözyaşlarında. Durmak yok yola devam”

Bundan ötesi laf – ü güzaf…

CILKI ÇIKAN YALAKALIK

Bin yıllardan süzülüp gelen “Aptal dostun olacağına, akıllı düşmanın olsun” atasözü bir kez daha doğrulandı.

Yalaka yandaş, veli nimetine yaranmaya çalışırken pası, Trump’a verdi o da doksandan geçirdi. “Ben senin Kahraman Başkanınla da görüşüyorum; Kürtlerle de görüşüyorum. Sen gazeteci olduğundan emin misin.”

Al, sana bir kaya nerene dayarsan daya. Bu milleti rencide eden ağır sözün anlamı apaçık ortadayken anlamak istemeyen, gerçeğe kör sağır tekmil yandaşlar, hep bir ağızdan sorunun sahibi yandaşı, kahraman ilan etmek için seferber olmuşlar.

Ucuz çıkar hesapları, gözlerini, vicdanlarını, akıllarını öyle karartmış ki yalakalığın bile cılkını çıkardılar.

Ayıptır yazıktır günahtır. Bu millete, üç kuruş çıkarınız için bu kadar kötülüğü reva göremezsiniz.

Hadi, düşünmekten korkan “ulül emre itaat” diyen biat etmiş garibanları kandırıyorsunuz da kendinizi nasıl kandırıyorsun, Allah aşkına. Akıldan izandan vicdandan bu kadar mı yoksun kaldınız Allah aşkına.

Sizin adınıza ben utanıyorum vallahi de billahi de. Yazıktır !..