Bilal Kayabay

SİZ “BU GÜNÜ” HAK ETTİNİZ

Yalana yalan katan, cumhuriyetin bütün birikimlerini, haraç mezat, eşe dosta yandaşa yok pahasına satan, emeğin emekçinin hakkının üstüne yatan, onurunuz gururunuz yerlerde sürünsün diye sizi, öğrencinin, velinin, mülki amirin önüne atan, kutsalı çıkar olan bir alay şarlatan, millet kriz içinde inim inim inlerken keyif üstüne keyif çatan, bunca kepazelik ortada iken milyonların gözünün içine baka baka dalga geçer gibi parlak nutuklar atan bu acayip”yeni nesil” kimin eseri, mübarek ÖĞRETMENLER Siz bu rezil günü hak ettiniz.

Sorgularla, sürgünlerle, kurşunlarla en ağır bedelleri ödediğim halde, ben payıma düşen ayıbı, sorumluluğu üstleniyorum. Ya siz !..Hadi kutlayın. “Bu gününüz” mübarek olsun !..

TERSİ DÜZÜ SÖZÜN ÖZÜ

Ulusları kurtaracak, yalnız ve ancak, öğretmenlerdir. K. Atatürk

Bu söz, ulusların yazgısını, eğitim ve eğitimcilerin yazdığını söyler.

Kimliklerini, kişiliklerini paspasa, öğrencilerin, velilerin, idarecilerin şamar oğlanına çevirenlere biat etmiş, yüz binlerce öğretmen var.

Şimdi gelin, Mustafa Kemal’in sözünü doğru okuyup doğru anlayalım:

Ulusları batıracak, yalnız ve ancak öğretmenlerdir.

Eğitimdir ki bir milleti, ya özgür, bağımsız, mutlu bir toplum olarak yaşatır ya da esaretin, sefaletin kucağına atar. Mustafa Kemal

Öğretmenler, yaşadığınız, yaşattığınız bu sefalet, sizin eseriniz.

BUGÜN İÇİN SON SÖZ

Mustafa Kemal’ gelir danışırlar. “Vekillerin maaşlarına zam yapılacak. Ne kadar uygun olur.”

Atatürk’ün yanıtı, kısa, net ve kesindir. “Öğretmen maaşını geçmesin”

Böyle bir ADAMA sövüp her türlü haysiyetini ayaklar altına alanlara biat edip tapınacak kadar alçalan sefil meczuplara ne demeli.