İran Devrim Muhafızları’na bağlı Kudüs Gücü Komuntanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Genel Komutan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis, Bağdat Uluslararası Havaalanı’na düzenlenen füze saldırısı ile öldürüldü. Süleymani ve el-Mühendis’in ABD tarafından öldürülmesine ilişkin SOL Parti bir açklama yaptı.

SOL Parti’nin açıklaması şöyle:

Amerikan emperyalizmi, Ortadoğu’daki kanlı oyunlarına bugün bir yenisini daha ekledi. İran Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani bir suikast sonucu öldürüldü. 

ABD, İran ile imzalanan nükleer anlaşmayı iptal edip, S.Arabistan ve BAE öncülüğünde bölgeyi barut fıçısına çevirmişti. Şimdi bu barutun fitilini yakarak, bölgemizi kuşatacak yeni bir savaşı ateşlendi. Böyle bir savaş, ABD merkezli yeni bir cepheleşme ve bölgesel bir çatışmaların derinleşmesi anlamına gelecektir.

ABD, şimdiye kadar kendi çıkarları uğruna halkları ölüm ve yoksulluk çemberine atmaktan çekinmemiştir. İran’da da bunu yapmaktadır.

Bağdat’ta ABD elçiliğinde yapılan kitlesel eylem ile Irak halkının da ortaya koyduğu gibi halklar ülkelerinde hiçbir yabancı gücü istemiyor; savaş yüzünden yaygınlaşan yoksulluk ortamında kendi sorunlarını kendileri çözmek istiyor. 

ABD saldırısının ardından ülkemizde de ABD bombalarına alkış tutmak için sıraya girenler bizi şaşırtmadı. Mezhepçi iktidar yandaşları; ABD bombalarıyla demokrasi ihracatına meraklı liberaller; tarafsızlık ilan eden analistler… Hepsi Amerikan işbirlikçiliği saflarında buluştular..

Latin Amerika’yı ve Ortadoğu’yu iç savaş, darbe, suikast ve her türlü kirli-kanlı oyunla kuşatan Amerikan emperyalizmi halkların baş düşmanıdır. 

İran’dan başlayarak bölgede yeni iç savaş ve bölgesel savaşları tetikleyecek her tür hamlesine karşı durulmalı; ABD ülkemizden, bölgemizden ve her yerden kovulmalıdır.

Emperyalizme karşı duran bölge halklarıyla omuz omuza olacağız.