İktidar destekli gerici tarikatlar İstanbul’da Cumhurbaşkanının selamını ileterek kapı kapı kolonya ve maske dağıtırken, halkın dayanışmasıyla maske üretip halka dağıtan Bartın Halkevi Başkanı ve maskeleri diken terzi gözaltına alındı.

Halkevleri’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada: “AKP’nin uyguladığı neoliberal politikaların tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çöktüğü gün gibi ortadır! Sağlığın temel insan hakkı olarak ücretsiz olduğu bir ülke kuracağız! Bu günleri de halkın dayanışması ve mücadelesi ile aşacağız!” denildi.

Bartın Halkevi Başkanı Yonca Alemdar, Galla pazarında, pazarcılara kononavirüs salgınından korunabilmeleri için ücretsiz olarak maske dağıttı. Alemdar, izinsiz maske dağıttığı suçlamasıyla gözaltına alındı.
“Gericiler Cumhurbaşkanının selamıyla maske dağıttılar!”
Bartın’da Halkevcilerin gözaltına alındığı saatlerde, Ecir Kapısı adında İslamcı bir derneğin İstanbul’da ev ev dolaşarak ‘Cumhurbaşkanı’nın selamını getirdik’ mesajıyla maske dağıttığı görüldü.
YANDAŞ GAZETE HEDEF GÖSTERDİ

YANDAŞ AKŞAM GAZETESÎ’NİN YALAN HABERİ
Öte yandan AKP’nin yayın organlarından Akşam Gazetesi olaya ilişkin yaptığı haberde Alemdar’ın maskeleri sattığını iddia etti. Gelen tepkiler üzerine haberi düzeltmek zorunda kaldı.
“BAKAN BEZ MASKE YAPIP KULLANABİLECEĞİMİZİ SÖYLEDİ”
Serbest bırakılmasının ardından olaya ilişkin bilgilendirme yapan Bartın Hallkevi Şube Başkanı Yonca Alemdar, “Sağlık Bakanı Fahrettin Koca daha bugün bez maske yapıp kullanabileceğimizi söyledi. Ancak bugün pazarda ücretsiz olarak maske dağıttığım için gözaltına alındım. Dediler ki ‘Yönetmeliğe uygun yapmamışsınız’. Sordum hangi yönetmelik olduğunu. Bir numara verdiler. İnternetten araştırdım, tıbbi ürün yönetmeliğiymiş. Yani ameliyat maskesi falan. Dedim bu ameliyat maskesi için bir yönetmelik, başka bir şey için değil. ‘Salgın yeni olduğu için yönetmelik yok, boşluklar var’ diye işin içinden çıkmaya çalıştılar.