tekince

Cumhurbaşkanı’nın talimatlarıyla kararnameyi hazırlayıp 2 saat  sonra 31 ilde sokağa çıkma yasağının başlayacağını ilan eden ve kaosa neden olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ağır eleştiriler karşısında istifa ettiğini sosyal medya hesabından kamuoyuna duyurdu.

Haber duyulur duyulmaz, 31 ilimizde saat 24.00’de başlayacak  sokağa çıkma yasağına 2 saat kala onbinlerce insanımız sokağa fırlayıp marketlere, fırınlara, akaryakıt  istasyonlarındaki küçük marketlere hücum edip kavga-dövüş alışverişe başladı.

Bu Kabul edilmez olayın görüntüleri bağımsız kanallar tarafından yayınlanmaya başlayınca AKP medyası sustu. Onbinlerin perişanlığını ve olası tehlikeleri görmedi. Bu gerici, bağnaz satılmış medya Sudi Arabistan’dan dönen ve Türkiye’nin her yerine dağılan koronavirüs yüklenmiş sayıları 21 bini aşkın umreciyi de görmemişti.

Cumartesi günü tepki yoğunlaştı AKP, küçük ortak MHP ve medyaları sustu.
Pazar günü tepkiler ayyuka çıktı AKP, küçük ortak MHP ve medyaları yine sustu.
Pazar gününün gecesi oldu. Saat 21.30 civarında  Soylu’nun istifa ettiği haberi bağımsız kanallardan duyurulmaya başlandı.
Evet, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu istifa ettiğini sosyal medya hesabından kamuoyuna duyurdu. Süleyman Soylu,  İstifa mesajında Erdoğan’a övgüler yağdırmayı da unutmadı.

Sosyal medyaki hesabında istifa yayınladıktan tam 15 dakika sonra iktidarın küçük ortağı MHP’nin başındaki Bahçeli devreye girdi ve istifanın geri alınması isteğini adeta emretti.

Tam bir danışık dövüş.

Ve son raunda Erdoğan devreyi girip istifa kabul edilmedi deyip maçı bitirdi.

Soylu’da teşekkür ederek Erdoğan’a bağlılığını bir kez daha kamuoyuna duyurup görevinin başında olduğunu söyledi.

Bu arada bütün kamuoyu, ve tüm haber kanalları koronavirüsü, sokağa çıkma yasağını, hastalığa yakalananları ve kaybettiğimiz vatandaşları, hastalıktan korunma tedbirlerini unuttu. Gündem artık Erdoğan ve Soylu’nun du.

Oyun daha önce oynan oyunun aynısıydı.

Tarih 24 Şubat 2018 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Trabzon’un Ortahisar İlçesi’de katıldığı AKP Gençlik kolları kongresindeki konuşmasında istifa sinyallerini vermişti.
İstifasına önce MHP’nin başındaki Bahçeli tepkisini koymuş sonrasında da Erdoğan’ın emriyle görevinin başında kalmıştı.

Oyunun içindeki oyun devam ediyor. Savaş AKP’nin sona giden iç savaşıdır. Savaşın sonunda Soylucular da, Pelikancılar da, Kartal Anadolucular da AKP ile birlikte tarihin çöplüğünde yerlerini alacaklardır.

Sonuç:
İstifa olayı ile sokaktaki binlerin kavga-dövüş  marketlere  hucum rezaletini  ve ölümcül salgını unutturuldu.

Öylesine unutturuldu ki aradan onca zaman geçmesine rağmen biz hala istifayı konuşuyoruz.

Koronanın virüsü ise 15 gün sonrasını düşünüp kahkahalar atıyor.