Geçen hafta sonu 31 ilimizde sokağa çıkma yasağı konarak uygulandı!

Koronavirüsün yayılmasını önlemek amacıyla konulduğu söylenen bu yasak  büyük bir rezaletle başladı, yasağın başlamasına 2 saat kala binlerce kişiyi sokağa çıkardı ve hastalığın yayılmasını hızlandırdı.

Uygulanan bu yasak sonuçta bakan istifası, istifanın kabul edilmemesi, istifacının, istifayı kabul etmeyene teşekkürü ile sonuçlandı.

Aynı illerimizde bu hafta sonu içinde sokağa çıkma yasağı ilam edildi. Yaşanan rezaletten ders alınmış olmalı ki Cumartesi-Pazar günü uygulanacak yasak Pazartesi kamuoyuna duyuruldu.

Kamuoyu rahatladı ve çoğunluk tarafından da yasak olumlu karşılandı.

Ancak sokağa çıkma yasağının konulmasındaki amaç  açık ve net bir şekilde kamuoyuna anlatılmadı.

31 ilimizde uygulanan ve uygulanacak olan 5 gün sokağa çıkmak serbest 2 gün yasak uygulaması koronavirüsle olan savaşta ne gibi kazanımlar sağlamıştır.

İnsanlar evlerine hapsediliyor  ancak  hapishaneye dönen evlerde hastalıkla ilgili hiç bir araştırma yapılmıyor.

Bu hafta sonu da uygulanacak olan sokağa çıkma yasağında hastalıkla ilgili araştırma yapılacak mıdır?
Yanıt: HAYIR YAPILMAYACAKTIR.

Sokağa çıkma yasağı koyarsınız. O iki gün zarfında sağlık ordusuyla bütün evleri tarar sonuçları alırsanız yasak bir anlam taşır.

Bu tarama da öyle haftada iki gün sokağa çıkma yasağı 5 gün sokağa çıkma serbestliğiyle olmaz.

Sokağa çıkma yasağına her şeye rağmen halk çok büyük oranda uymuştur. Şimdi görev yasağı koyanlardadır. Yasak süresince yetersiz de olsa Sağlık ordusuyla evlerde hastalık taranması yapılacak mıdır?
Bekleyip göreceğiz.

60-65 yaş arası vatandaşlarımızı günlerdir evlerinde tutuyorsunuz. Sokağa çıkma yasağını koyanların yaptıkları yanlışlıklar da aynen devam ediyor. Bilim insanlarının görüşlerinin uygulanmadığı yasaklar yasak savmadan başka bir şey değildir.

Çare; 10-15 gün sürecek bir sokağa çıkma yasağının gecikmeksizin ilan edilmesi yasak da “yasak kardeşim” demeyecek bir hizmet ordusunun görev yapması ve Sağlık Ordumuzun geniş kapsamlı tarama yapmasındadır.

Aksi ‘dostlar alışverişte görsün’dür.

Yolcu Haber