İstanbul Barosu’nun çağrısıyla Çağlayan Adliyesi önünde kanun teklifine karşı binlerce avukat bir araya geldi.

“Savunma susmadı, susmayacak” sloganıyla alana giren avukatlar adına konuşan İstanbul Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu’nun konuşması sık sık sloganlarla kesildi. “Kurtuluş yok ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganları atıldı.

Durakoğlu, hükümetin yapmak istediği değişikliği “FETÖ projesi” olarak adlandırarak şöyle konuştu:

“Avukatlar susamaz. Avukatlar susarsa olmaz. Bunu bilmeli Ankara. 2010 Referandumu’nda yapmayın dedik, yargıyı FETÖ’ye teslim ediyorsunuz dedik. ‘FETÖ diyemezsiniz, Hocaefendi’ dediler. Bu da bir FETÖ projesidir. Ergenekon örgütlediniz, Balyoz ürettiniz. Biz bastık. Orayı bastık işte. O çadır tiyatrosuna gittik. Bedel de öder avukatlar bunu bilesiniz. Biz bunu söyledik size yapmayın dedik. Şimdi de yapmayın diyoruz. Biz biat etmeyiz, boyun eğmeyiz. Avukatız biz. 30 Haziran 2020 bunu bir kenara yazın. Bu bir FETÖ projesidir. Yargının ele geçirildiği 2. sac ayağından sonra 3. sac ayağının da ele geçirilmesidir. Tarihe düşülmüş bir nottur bu”.

“Bu teklif Meclis’e sunuldu. Teklifin geçmemesi için demokratik haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Bilmedikleri bir şey var. Bunların en fecisini darbeciler yaptı. İstanbul Barosu’nun kapısına mühür vurdular. Kapattıklarını zannettiler. Avukatlar kırıp attı o mührü. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Yargı bağımsızlığı, toplum için, halk için mücadele edeceğiz.”