Bilal Kayabay

Bence de Mustafa Kemal çünkü: Dünyayı, insanlığı şaşkına çeviren onca eylemleri gerçekleştiren, Mustafa Kemal’di.

Şu lânet olası şekilcilikten kurtulamadınız bir türlü. Bu nasıl bir saplantıdır, hanımlar, beyler. Halkın bir sözü var, derler ki: Ha Ali Veli, ha Veli Ali. Bir başka söz de şöyle: Bütün yollar, Roma’ya çıkar.

Öyle mi demiş böyle mi demiş, öyle mi demeli böyle mi demeli. Geçin bunlar efendim geçin. Bütün soylu adlar, unvanlar, sıfatlar, O Mucize Devrimci’yi, tanımlar.

Hiç mi hiç abartmadan, inanarak söylüyorum ki O, yalnız bu topluma değil, bütün  ezilen uluslara hatta bütün insanlığa gönderilmiş  bir mucizeydi.

Öyle bir insan, değer bilmez, neden sormaz, düşünceye, akla, bilime, gerçeklere düşman; hurafeyle, menkıbeyle beslenen, işbirlikçi veled-i zina tarifesinin atası, elbette olamaz.

Atatürk’ün,  özgürlük, uygarlık, çağdaşlık, bağımsızlık, bilimsellik, hak hukuk adalet, barış yanlısı olan onurlu insanların, Öncü Işık Atası oldğu da asla tartışılamaz.

Ha, hiç mi kusuru yok. Şu muhteşem doğanın bile bir alay kusuru varken, doğanın bir parçası olan kul, kusursuz olur mu. Ebette vardı. En büyük kusuru da yeterince, virüs saçan kelle kesmemiş olmasıdır… 25 EYLÜL 2020

KAÇINILMAZ SON

yalan kanatlarınız
besleme yalakalar
yaman mollalarsınız
sizi gerçekler çarpar
cin çarptı sanarsınız

saltanat sallanıyor
tavanınız çökecek
yağmanız sonlanıyor
tabanınız tüyecek
rezalet dallanıyor

vakit yatsı oluyor
siz de biliyorsunuz
mumlarınız sönüyor
en ölümcül korkunuz
hesap günü geliyor…