Haber: Sami Özçelik

5612e119f018fb0c800a89c2Artvin’de Öğrenci Servisleri kontak kapama noktasına geldi. 4 aydır ödeme yapamayan İl Milli Eğitim Müdürlüğü taşımalı sistemin en önemli ayağı olan servislerine ödemediği ücretler nedeniyle servisler hareket edemez hale geldi.

Öğrenci Servisleri biriken borçlarından dolayı stop noktasına geldi. Petrol fiyatları arttıkça borçları da katlandı. Eve ekmek götürmekte zorlanıyor.

4 AYDIR ÜCRETLERİNİ ALAMIYORLAR!

4 aydır ödeme yapamayan İl Milli Eğitim Müdürlüğü taşımalı sistemin en önemli ayağı olan servisleri ödemediği ücretler nedeniyle hareket edemez hale geldi. Öğrenci servisi olarak her açıdan eksiksiz ve zamanında işlerini hiç aksatmadan görev yapan araç sahipleri 4 aydır ödenmeyen ücretler nedeniyle çok zor duruma düştüklerini ve borçlandıklarını dile getirdiler.

İL ÖZEL İDARESİ ÖDEME YAPTIĞI ZAMAN AKSAMA HİÇ OLMAZDI

Taşımalı sistemde Öğrenci servisi olarak görev yapan araç sahipleri, “ Servis ücretleri daha önce İl Özel İdaresi tarafından ödeniyordu. En geç 2 ay aksardı. İl Milli Eğitime geçtikten sonra 4 ay oldu ödeme yapılmıyor. Bizim de masraflarımız var. Bu araçlar su yakmıyor. Herkesin hesabı kabardı. Artık petrol istasyonlarına giremeyecek duruma geldik. Böyle devam ederse mazot da alamayacağız. Her birimizin 4-5 bin TL petrol borcumuz birikti.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ 4 AYDIR ÜCERTLERİMİZİ ALAMADIĞIMIZI BİLMİYOR MU?

İl Milli Eğitime gidiyoruz, hep aynı cevap. Para yok. Şu gün gelecek. 4. Ay da geldi geçiyor. Gazetelerde okuyoruz, Belediye başkanımız, Valimiz eğitime destek verdiklerini beyan ediyorlar. Biz de destek veriyoruz. Ama böyle giderse biz çocukları okullarına sağlıklı bir şekilde kafamız bir yerlere takılmadan, borçlarımızı düşünmeden taşıyamazsak nasıl olacak?

SAYIN VALİMİZDEN SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN YARDIM TALEP EDİYORUZ.

Sayın valimizden bu duruma el koymasını ve bir an önce sorunumuzun çözülmesini talep ediyoruz 4 aydır ödenmeyen ücretler nedeniyle biz çok zor durumda kaldık. . İl Milli Eğitim Müdürü 4 aydır ücretlerin ödenmediğini, bizim zor durumda kaldığımızı bilmiyor mu? Bunun için çözüm aramıyor mu? Bizim dayanabileceğimiz maksimum süre en çok 2 aydır. Ondan sonra biz çökeriz. İfadelerini, kulandılar.

SAYIN VALİMİZDEN ACİL ÇÖZÜM BEKLİYORUZ.

İNANIN Kİ DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI

Sayın valimizden acil çözüm bekliyoruz. İnanın dayanacak gücümüz kalmadı. Böyle giderse pazartesi günü hareket edemez hale gelebiliriz. Çünkü petrolcü de bir yere kadar idare edebiliyor. Şu ana kadar öğrenciyi taşımışsak gücümüz ölçüsünde taşıdık.. Dayanabildiğimiz kadar dayandık. Böyle bir haber için konuşmak zorunda kalmak bizleri gerçekten üzdü. Fakat başka yolumuz kalmadı. Biz eğitime Sayın valimiz gibi, hep birlikte kendi çapımızda destek veriyoruz. Ancak çocuklarımızı okullara ulaştıramazsak bunu nasıl yapacağız.

YERLİ MARKET VE BAKKALLARDAN VERESİYE ALIŞVERİŞ YAPIYORUZ. ULUSAL MARKETLERE KALSAK AÇIZ!

Eve ekmek götüremiyoruz. Ekmeği bakkalımıza yazdırıyoruz. Sağ olsun bizim bakkallarımız marketlerimiz yazıyor. Ulusal marketlere kalsak zaten ölmüştük. Çünkü onların tek şeyi paradır. Bu nedenle yerli market ve bakkallarımıza bize zor günde destek vererek, hem dolaylı olarak eğitime bu şekilde katkı sundukları içinde ayrıca teşekkür ediyoruz” Şeklinde konuştular.

Konuyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci’nin nasıl bir açıklama yapacağı merakla beklenirken, öğrenci servisleri borç aldıkları mazot ve diğer ihtiyaçlarla bu haftayı atlatacak gibi görünüyor. Eğer Bugün de ödeme yapılmazsa okul servisleri biriken borçtan hareket edemeyecek hale gelebilir. Eğitim aksayabilir. Bundan da en çok okula gidemeyecek olan öğrenciler etkilenecek. Artvin’deki bu durumun Ankara’ya acil ihtiyaç şeklinde bildirilmesi ve sorunun çözülmesi gerekiyor. Benzer sorun 2014 yılında yaşanmış, Okul servis sahipleri yine dertlerini yerel basın aracılığıyla hem yereldeki yetkililere hem de Ankara’ya anlatmışlardı. Sorun kısa sürede çözülmüştü. 4 aydır ücretlerini alamayan servisçiler güzel haberi dört gözle bekliyor.