Artvin Türkiye’nin en huzurlu, en güvenli kentlerinin başında yer alıyor.

16 Şubat 2016 tarihine kadar Artvin biber gazıyla, şiddetle tanışmamıştı. Hatta bu tarihten sadece 3 gün önce Artvin TÜİK tarafından Türkiye’nin en huzurlu, en güvenli kent seçilmiş bu bilgiyi dönemin valisi Kemal Cirit tarafından 5 saat süren ve genel hatlarıyla işlenen Turizm konulu toplantıda büyük bir gururla seslendirilmişti.

Maden şirketi, Cerattepe Davasında hukuksuz bir şekilde mahkeme sonucu beklenmeden girişim yapılınca Artvin Halkı gerilmiş ve tedirginlik hat safhaya çıkarak huzur o tarihten beri Artvin’den kaçmıştı.

Ancak Artvin’de hiçbir zaman değişmeyen şeyler var. Bu şehirde anonslar, “kaybolmuştur” şeklinde değil de “bulunmuştur”, kaybedenlerin belediye zabıta Müdürlüğü’ne başvurmaları rica olunur” şeklinde yapılıyor.

wp_20161107_022

İnönü Caddesi Halk Bankası şubesi önünde bulduğu çocuk beresini sosyal paylaşım sitesindeki sayfasına koyan gazeteci Sami Özçelik, kaybedenlerin kendisine ulaşılmasını istedi. Özçelik, maddi olarak çok fazla bir değer taşımadığını ancak, huzur ve güven açısından çok önemli bir konu olduğuna dikkat çekerek,

“İnönü Caddesi Halk Bankası Şubesi önünde yere düşmüş bir çocuk beresi buldum. Muhtemelen bunu kaybeden aile yerine başka bir şapka aldı. Ama ben yine de bunun sahibini belki bulurum diye kendi sayfama koyuyorum. Artvin’de o kadar çok güzel insani davranışlarla ilgili haberler alıyor ve yapıyoruz ki, bir örnek vereceğim.

ptt_para-2

TMMOB Eski Makine Mühendisleri Odası Artvin İl temsilcisi Zeki Dinçer, PTT ATM’sinde bulduğu 600 TL’yi PTT’ye vererek sahibinin bulunmasını istedi. Belediye anonslarına dikkat edin. Bir miktar para bulunmuştur, kaybedenlerin dikkatine, Şu eşya bulunmuştur şeklinde anonslar yapılıyor. Hala birçok manav basit bir şekilde kasaların üstünü örtüp eve gidiyor. Artvin’de çok nadir hırsızlık olayları oluyor. Onlar da dışarıdan gelen yabancılar arasında ki bazı kişiler tarafından yapılıyor. Buradaki güven ve huzurun ben önemli nedeni ise eğitimli ve bilinçli insanların kentinde yaşamanın avantajından olduğunu düşünüyorum. “dedi.

ATM HAZNESİNDE BULDUĞU PARAYI YETKİLİLERE TESLİM ETTİ

ATM haznesinde bulduğu parayı yetkililere teslim etti

Artvinli Zeki Dinçer, para çekmek için PTT Şubesine ait ATM cihazının haznesinde bulduğu 670 lirayı, yetkililere teslim etti. PTT Merkez Şubesine gelen Dinçer, para çekmek için ATM cihazına kartını soktuğu sırada para haznesinin açık olduğunu ve içeride para bulunduğunu gördü. Bunun üzerine Dinçer, 670 lira tutarındaki parayı alarak PTT Merkez Şube Şefi Yasemin Çalı’ya teslim etti.