img_0475Görevine Başlayan Sosyal Güvenlik İl Müdürü Kahraman Derece’yi basın mensupları makamında ziyaret etti.

Artvin’de Çocuk Esirgeme yurdunda büyüyen ve daha sonra sınavla Bağ- Kur’da memur olarak göreve başlayan Hemşerimiz Kahraman Derece göreve başladığı kuruma müdür olarak atandı. Farklı illerde müdürlük yapan Kahraman Derece’nin başarılı çalışmaları dikkat çekti ve Artvin’e SGK İl Müdürü olarak atandı.

Görevine başlayan Sosyal Güvenlik İl Müdürü Kahraman Derece’yi basın mensupları makamında ziyaret etti. Ziyaretten dolayı teşekkür eden Derece, basın mensuplarına SGK ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Derece, “öncelikle ziyaretinizden dolayı çok teşekkür ederim. Malumunuz görsel ve yazılı medyanın çok mühim işlevi var. Vatandaşlarımızın taleplerini nihayetinde topluma yansıtan en önemli mekanizma tabiî ki de basın ve haberleşme. Vatandaşımız ne istiyor?,hangi yasaların çıkmasını talep ediyor, bizler kurum olarak ne yapmamız gerek, burada bizlere yol gösterici görev üstlenen yine medya tabiî ki. Bu yüzden ziyaretinizden şahsım ve Kurumum adına çok memnun olduğumu belirtmek isterim” dedi.

Öz geçmişi hakkında kısaca bilgi veren Derece şunlara değindi, “Aslen Artvin/Yusufeli doğumluyum. 1990 yılında 3413 sayılı yasa gereği Artvin Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna alındım. Orta ve Lise eğitimimi Artvin’de tamamladım. Daha sonra yetiştirme yurdu çocukları için açılan memurluk sınavında başarılı oldum ve 26/10/1998 tarihinde Bağ-Kur’da memuriyete başladım.2000 ve 2010 yılları arasında Artvin’de memur ve Şef kadrosunda görev yaptım. Sırasıyla Rize/Pazar Sosyal Güvenlik Merkezinde kurucu müdür olarak 4 yıl, daha sonra görevde yükselme sınavıyla 2015 Ocak ayında Trabzon Akçaabat Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü olarak asaleten atandım. Yaklaşık 2 yıldır Akçaabat’ta görev yapmaktayken, günümüz itibariyle de doğup büyüdüğüm güzel memleketime Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü olarak atandım. Bulunduğumuz görevlerde öncelikle samimi, çözüm odaklı, güler yüzlü ve vicdanlı olmaya mutlak özen gösterdim.

Derece: Çocuklarımız Geleceğe Daha Umutla Bakacaktır

Bizler elimizden gelenin en iyisini yaptığımızda, daha çok insan evine gülümseyerek gidecek; daha çok insanın sosyal güvenceli bir hayatı olacak ve aslında en önemlisi, çocuklarımız geleceğe daha umutla bakacaktır. Bu sayede de Sosyal Güvenlik Kurumu ülkemizin geleceğine umut olmaya devam edecektir.

Derece: Güler Yüzlü Hizmet Anlayışımızdan Asla Vazgeçmeyeceğiz

Bilgi ve birikimlerimizi bu eli öpülesice milletimizin geleceğine daha umutla bakabilmesi için kullanacağız. İl Müdürlüğümüz olarak, vatandaş odaklı ve güler yüzlü hizmet anlayışımızdan asla vazgeçmeyerek, hantal bir kamu kurumu olmaktan öte örnek bir kamu kurumu olma hedeflerimize ulaşmak adına azim ve kararlılıkla hiç durmadan koşacağız terleyeceğiz.

Aktüeryal açıdan sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemini oturtabilmemiz için kayıt dışı çalışmanın önüne geçmemiz gerekiyor. 2002 yılında kayıt dışı istihdam oranı %52 seviyelerindeyken, 2008 yılında yapılan Sosyal Güvenlik Reformu ile başlayan etkin denetim ve bilgilendirme faaliyetleriyle kayıt dışılık 2016 itibari ile %32 seviyelerine düşürülmüştür. Unutulmaması gereken bir gerçek varsa o da 1 puanlık kayıt dışı istihdamın sosyal güvenlik sistemine yıllık maliyetinin 1 milyar 350 milyon TL olduğu ve Türkiye ekonomisini ciddi bir şekilde yaraladığıdır. Bu yüzden toplumumuz da sosyal güvenlik bilincini oluşturmamız gerekiyor.

2008 yılında yapılan Sosyal Güvenlik Reformunun hayata geçmesiyle birlikte cezanın yerini teşvikin, denetimin yerini rehberliğin aldığı yeni anlayış, temel yaklaşımımız olacaktır. Bu nedenle önceliğimiz cezalandırıcı denetim anlayışından ziyade, proaktif ve önleyici rehberlik hizmetini sunmak olacaktır.

Bu itibarla, tekrar Artvin’de olmaktan ve çok değerli hemşerilerime hizmet edecek olmaktan çok büyük mutluluk ve onur duyduğumu belirtmek istiyorum” dile getirdi.

Göreve yeni başlayan SGK İl Müdürü Kahraman Derece’ye başarılar diliyoruz.

HABER: SAMİ ÖZÇELİK