Sami Özçelik / Artvin

CHP İl Örgütü, olası referandum öncesi çalışmalarına başladı. İl örgütü yılın ilk günlerinde Ardanuç’a çıkarma yaptı ve birlik beraberlik mesajı vererek, önümüzdeki süreçte olası referandumun ne kadar önemli bir konu olduğu anlatıldı. Partililerle eğitim toplantısı gerçekleştiren CHP İl Örgütü çalışmalara Ardanuç’tan start verdi. Ardanuç Belediyesi’ni ziyaret ederek, yeni belediye hizmet binasını da İl Örgütü olarak ziyaret ettiler.

Eğitim programına, CHP İl başkanı Ali Yücel Kurt, Başkan Yardımcıları Süleyman Önen, Akın Erdi, Murat Gültekin, parti sekreteri Hakan Yavuz Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis üyeleri, Ardanuç İlçe Başkanı Orhan Aksakal ve Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir katıldı.

Basına açık bölümde açıklama öncesi 3 dönemdir başarı ile belediye başkanlığı yapan Yıldırım Demir’e İl başkanı Ali Yücel Kurt çiçek takdim etti. Başkan Kurt, burada yaptığı açıklamada,

WP_20170115_010

“İLDE OLUŞTURDUĞUMUZ KOMİSYONLAR ÇALIŞMALARINA BAŞLADI. KAMUOYUNU YEREL BASIN ARACILIĞI İLE BİLGİLENDİRİYORLAR”

”Bu yılın, 2017 yılının ilk çalışmasını Ardanuç’tan başlatıyoruz. Bundan sonra her ay bir ilçede çalışmalarımızı yapacağız. Duruma göre bu daha da kısa süre aralıklarla yapılacak. Biz bu arada rutin çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. 10 komisyon kurduk. Komisyonlar çalışmalarını yapıyor. Her komisyon kendi alanında açıklamalarda bulunuyor ve bunları da basınla paylaşarak kamuoyunu bilgilendiriyor.

Yapılan yanlışları deşifre edeceğiz. Halkımıza anlatacağız. Bizim bu çalışmalarda bir sloganımız olacak. “CHP Çalışıyor, Artvin Halkı Kazanıyor.” Bu komisyonlar İlçelerimizde de kurulduğunda çalışmalarını kamuoyu ile paylaşırken, örneğin Ardanuç’taki komisyonlar, CHP Çalışıyor, Ardanuç Halkı kazanıyor” diyecekler. Her ilçe kendi adını koyacak.

WP_20170115_018 - Kopya“DEVLETİMİZ, TÜRK HALKI SAHİPSİZ DEĞİLDİR”

Değerli arkadaşlarım; Bu çalışmalarla Türkiye Cumhuriyeti’nin sahipsiz olmadığını halkımıza anlatacağız, onların duygularına tercüman olacağız. Halkın yanında olacağız. Her gün şehitlerimiz geliyor. Dolar 4 TL’ye koşuyor. İşsizlik had safhada… Satılmadık değerimiz kalmadı. 12 ada elimizden gitti. Yunan Bayrakları dalgalanıyor. Son olarak Akdeniz’deki tek üssümüz Kıbrıs elimizden çıkmak üzere. Kimsenin umurunda değil. Varsa yoksa Anayasa değişikliği.

Türkiye gerçekten çok zor durumda.. Bütün bunlar sorun değilmiş gibi meclis bir tek şey için çalışıyor. Bu Başkanlık Anayasası’nı bir an önce meclisten geçirmek. Mecliste Anayasa ile ilgili yapılanları görüyoruz. Yalanlar, açıktan oy kullanıp kural ihlali yapıp meydan okuyanlar, kadın milletvekilimize yapılanlar, pervasızca hareket edenler, milletvekillerimize hakaret etmeler, hepsini ibretle izliyoruz. Bundan dolayı üzüntümüz de çok büyüktür.

30 Mart 2014 Yerel seçimlerde 2 belediyemizle Artvin’de hizmet veriyoruz. 2 arkadaşımızda pırıl, pırıl insanlar. Ergün başkan bir rahatsızlık geçirdi. Artvin Devlet hastanesinde tedavi görüyor. Onun selamını getirdik.

WP_20170115_019“BELEDİYECİLİĞİ SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYELERDEN ÖĞRENSİNLER”

Biz bu değerli arkadaşlarımızla, sosyal belediyeciliğin farkını gösteriyoruz. Artvin’de sosyal belediyecilik yapılmıyor. Belediye ve halkın nasıl kucaklaştığını, nasıl hizmet verildiğinin en güzel örneği Ardanuç’ta yaşanıyor. Kemalpaşa Belediyesi, Ardanuç Belediyesi’ne gelip baksınlar, Hizmetin, belediyeciliğin farkını görsünler. Başkanlarımızın insanlarla olan samimi, içten ilişkilerine baksınlar. Bizde onlara bu hizmetlerin nasıl verildiğini, hangi projelerin halka fayda sağladığını anlatırız.

Şimdi Artvin Belediyesi şehrin girişini rahatlatma gerekçesiyle bir yol yapıyor. Bu yol ucube bir yoldur. Ben buna ucube yol diyorum. Artvin’e %18 meyille rampa ile yapılacak hiçbir yol yoktur. Meşhur Korzul Rampası gibi bir rampa yol ile şehre giriş yolu yapıyorlar. Bu yol Artvin’in en çirkin, en fuzuli yatırımı ve en berbat projesidir. Bunun detaylarını mühendis arkadaşlarımız ve şehir planlayıcılarımız biliyorlar. Buradan uyarıyorum. Lütfen yol yakınken bu projeden dönün. Çünkü çok kötü ve çirkin bir görüntü ortaya çıkacağı gibi, kullanışlı bir yol da olmayacak. Ha paraları çok ise bizde çok proje var. Bu konuda yardımcı olabiliriz.

Son olarak 3 dönemdir başarı ile belediye başkanlığı yaparak hizmet veren Sayın Yıldırım demir’e teşekkür ediyor, çiçeğimizi takdim ediyoruz.” Dedi.

WP_20170115_021“OLASI REFERANDUM 10 SEÇİMDEN DAHA ÖNEMLİDİR ÇÜNKÜ..”

Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir’de yaptığı açıklamada, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin il örgütü, Meclis Üyeleri, belediye Meclis üyelerimiz, İlçe Başkanımız, Kadın kolları, kısaca tüm CHP il örgütünün bugün bir araya gelerek ilçemizi ziyaret etmesinden dolayı çok büyük mutluluk duydum. Ben 12 yıldır siyasetin içindeyim. Bu benim içinde bir ilk özelliği taşıyor. Çok mutlu oldum, tekrar hoş geldiniz diyor teşekkür ediyorum. Şunu söylemek isterim. Birinci hedefimiz, ben hedefleri severim, Anayasa değişikliği ile ilgili olarak olası referandumda “Hayır” için Artvin olarak en az %60’ı çıkarmalıyız. Çünkü bu referandum 10 seçimden daha önemlidir. Bu konuyu basite almadan, çok ciddi bir çalışma ile insanlarımıza anlatma görevimiz var. Çünkü bu seçimler son seçim olabilir. Çünkü bu seçim geleceğimizin seçimidir.

WP_20170115_028“FON KOMİSYONUNDA YAŞADIĞIM BİR OLAYI ANLATMAK İSTİYORUM”

Belediyecilikle ilgili olarak kısa bir şey anlatıp bitireceğim. İlçelerde fon komisyonu toplanıyor. Kaymakam başkanlığında toplanır. Bu komisyonda Müftü, Başhekim, Merkez muhtarı, muhtarlar toplamda kaymakam bey ile birlikte 13 kişi. Bir salgın hastalık geziyor. Bulantı, kusma, ishal. Türkiye genelinde bu var. Mide gribi diyorlar.

“BAŞHEKİM ANONS YAPIN SU İÇİLMEYECEK DEMİŞ!”

Bizde de başlamış, İçeriye giden herkese doktorlara talimat verilmiş, suyu içmeyin kirli. Başhekim belediyeyi arıyor, hemen belediyeden anons edeceksiniz, sular içilmeyecek. Başkan gelsin söyleriz demişler. Bunları bilmeden ben toplantıya gittim. Başhekim bir şeyler demeye başladı. Dedim durun. Bende sağlıkçıyım. Artvin ilinde en temiz su Ardanuç’tadır. Başhekim beyin eşi Artvin Devlet Hastanesinde Yönetici Yardımcısı…

4 NOKTADAN KENDİLERİ SUYU ALMIŞLAR TAHLİL SONUCUNDA HEPSİ TEMİZ ÇIKTI. ŞİMDİ BUNU HALKIMIZA AÇIKLAMIYORLAR!.

WP_20170115_033