Artvin Çoruh Üniversitesinde hafta başından bu yana kitap dayanışması yapan üniversitelilerin özel güvenlik ve öğrenci konseyi tarafından engellenme girişimleri üzerine AÇÜ Dirsek Teması gönüllüsü öğrenciler rektörlük önüne giderek temsili bir kitap okuma eylemi yaparak AÇÜ rektörü Fahrettin Tilki’ye birtakım sorular sordu. Öğrenciler ellerindeki kitapların bir kısmını rektörlüğe hediye etti. Hediye edilen kitapların sivil polisler tarafından tek tek fotoğrafları çekilerek incelenmesi dikkar çekti.

AÇÜ Dirsek Teması gönüllülerinin yaptığı açıklamanın tam metni:
unnamed (1)
AÇIKLAMAMIZDIR:

Üniversite öğrencileri arasındaki dayanışmayı ve kitap okuma alışkanlığı artırmak amacıyla başlatmış olduğumuz Dirsek Teması kitap dayanışması adlı standımız 3 gündür okul yönetimi ve okul içerisinde yuvalanmış çeteler tarafından baskı ve tacizle karşılaşmaktadır.

Baskı ve Tacizlerin bahanesi etkinliğimizin sözde izinsiz oluşudur.

Üniversite öğrencilerindir, Öğrenciler okul bahçesinde kitap okumak ve paylaşmak için kimseden izin almak mecburiyetinde değildir. Bu öğrencilerin en meşru hakkıdır.
Kaldı ki bizler, okul içerisinde provakatif bir ortama izin vermemek, kandan ve gözyaşından beslenen çetelere yem olmamak amacıyla gerekli izinleri almak üzere okul yönetimine başvurduk ancak hiçbir gerekçe gösterilmeden etkinliğimize izin verilmedi.

Başta Fahrettin Tilki hocamız olmak üzere okul yönetimine soruyoruz;

Kitap okuyan ve paylaşan öğrencilerin nesi sizi rahatsız etti.

Arkadaşlarımızın üzerine tekbirler çekerek yürüyen, tehditler savuran güruh sizi niçin rahatsız etmemektedir?

Öğrenci Konsey Başkanlığı; biz kitaptan ve dayanışmadan yana olan gençleri siyasal bir oluşumun ürünü olarak lanse etmektedir. Siyasetini okumamamak ve sorgulamamak üzere inşa edenlerin, kitap okuyan gençleri siyasi olmakla suçlaması şaşılacak bir durum değildir.

Soruyoruz;

Okulda bağıra çağıra ülkücü yemini eden, ”Ferman Başbuğun Üniversiteler Bizimdir” diyenler siyasal bir oluşumun ürünü değil midir?

Tüm bu baskılara inat daha fazla okuyacak ve daha fazla paylaşacağız.

Açü Dirsek Teması