opeker8

Artvin’in sevilen, saygın değerlerinden Cilavuz Köy Enstitüsü mezunu Osman Peker’in(92) vefatından sonra yakınları bir konuya dikkat çekerek, bu eksikliği dile getirdi. Ankara’da yaşayan ve rahatsızlığı nedeniyle cenazeye katılamayan akrabası Tekin Üstündağ, eğitim camiasının böylesine önemli bir duayenine son veda yapılırken İl Milli Eğitim Müdürlüğünden de yetkililerin katılmamasını eleştirdi.

Üstündağ, “ Osman Peker, Artvin’in yetiştirdiği, eğitime ömrünü adamış, Milli Eğitim ‘de, Yetiştirme Yurdunda devlete hizmet etmiş, Köy Enstitülü , aydın bir insandı. Onun ölümünde Milli Eğitim’i orada görmek isterdim. Rahatsızlığım nedeniyle cenazeye katılamadım. Ancak haberleri okuduğumda, gördüm ki Osman Peker, Artvin Halkının yüreğini kazanmış. Herkes orada. Ama Milli Eğitimden kimsenin olmadığı haberlerden anlaşılıyordu. Bu beni çok üzdü.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NE BİR ÖNERİM VAR

Artvin Emekliler kentidir. En çok da Milli Eğitim’den emekli olan vardır. Buradan Milli Eğitim İl Müdürlüğü’ne bir öneri sunuyorum. Bir çalışma yapın. Emekli öğretmen ve kurum çalışanlarının adlarını, telefonlarını alın. Özel günlerde hal ve hatırlarını sorun. Onlar bir ömür boyunca aydınlık bir ülke için çalıştılar. Yılda bir kez de olsa hatırlamanız, bir alo demeniz çok mu olur? Çok mu zordur? Osman Peker’in size hiç ihtiyacı yoktu. Ama sizin emekli olmuş böyle değerli öğretmenlerimize vefa borcunuz var.”dedi.