IMG_1547

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Artvin İl Kadın Kolları üyeleri, 05 Aralık Kadına sçme ve seçilme hakkının verilmesinin yıldönümü nedeniyle Salı Günü (bugün) Ankara Arena’da düzenlenecek olan ‘Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşmasına’  yola çıktı.

Cumhuriyet Halk Patisi (CHP), Dünya Kadın Hakları Günü nedeniyle 5 Aralık Salı günü Ankara Arena Spor Salonu’nda düzenleyecekleri etkinlikle bir araya geliyor. 81 ilden katılım sağlanacak olan etkinliğe CHP Artvin İl kadın  kolları üyeleri katılım sağlayacak. Halitpaşa meydanında toplanan CHPli kadınlar hazırlıklarını tamamlayarak otobüste yerlerini aldılar. Kadınları uğurlamaya ise eşleri yakınları ve CHP il Başkan Ali Yücel Kurt, ürk yer aldı.

CHP İl Kadın kolları Başkanı Gülşen Kurul, hareket öncesi  burada yaptığı açıklamada, “Bugün 5 Aralık, kadınlara seçme ve seçilme hakkının verildiği gün. Bizde tüm 81 ildeki kadınlar sözleştik.  Ankara’ya 25 Bin kadın gidiyoruz. Orada sesimizi daha fazla duyurmak ve Mustafa Kemal  Atatürk’te  1934’te kadınlara seçme ve seçilme hakkı vererek, toplumdaki yerimizi belirlemişti.  Ama o günden bugüne  çok fazla bir aşama kaydettiğimiz söylenemez.

O yüzden kadın erkek eşitliği kanunen varsa bile maalesef kadınlarımız hala şiddete uğramakta, hala çocuk gelinlerimiz var, hala sokaklarda kadınların giysileri nedeniyle saldırıya uğruyor ve hala kocaları tarafından şiddet gören kadınlar var.

Bizler bu konuları orada dile getirmek için Ankara’ya gidiyoruz. Aynı zamanda Meclis’te de çok fazla kadının yer almadığına da dikkat çekeceğiz. Aynı zamanda bize bu hakkı veren Mustafa Kemal Atatürk’e şükranlarımız sunmak için  Anıtkabir’de Olacağız. Atatürk bir sözünde çok önemli bir vurgu yapıyor. Diyor ki, ““Bir toplum, cinslerden yalnız birinin yüzyılımızın gerektirdiklerini elde etmesiyle yetinirse, o toplum yarı yarıya zayıflamış olur.

Bizim toplumumuzun uğradığı başarısızlıkların sebebi, kadınlarımıza karşı ihmal ve kusurdur. Bir başka sözünde ise ” “Milletimiz güçlü bir millet olmaya azmetmiştir. Bunun gereklerinden biri de kadınlarımızın her konuda yükselmelerini sağlamaktır. Bundan dolayı kadınlarımız ilim ve fen sahibi olacaklar ve erkeklerin geçtikleri bütün öğretim basamaklarından geçeceklerdir.

Atatürk’ün  Kadınlarla ilgili söylediği  ve bizim gibi toplumlarda en büyük sorun olan yaraya parmak  bastığı “İnsan topluluğu kadın ve erkek denilen iki cins insandan oluşur. Kabil midir bu kütlenin bir parçasını ilerletelim, ötekini ihmal edelim de kütlenin bütünü ilerleyebilsin? Mümkün müdür ki bir cismin yarısı toprağa bağlı kaldıkça, öteki yarısı göklere yükselebilsin?” sözü bizim neden geride kaldığımızı en güzel şekilde özetleyen önemli bir tespittir.”  dedi.

HABER: SAMİ ÖZÇELİK