14963332_1190314244390975_7456073370564706306_nBorçka Ticaret Lisesi’nde 1980 Fransızca öğretmenliği yapan ve Emekli Öğretmen Gül GÜLERYÜZ, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü eleştirisel bir yazı ile dile getirdi,. 1980 faşist darbesinin ardından en büyük zararı öğretmenlerin gördüğünü, o günlerin getirdiği, baskı ve ayrımcılığın devam ettiğini savunan Güleryüz şu ifadeler kullandı;

“24 Kasım bir kutlama değil bir anımsama günü olmalı.12 Eylül faşist darbesi binlerce öğretmenin görevine son verdikten, yüzlercesini hapishanelere atıp işkencelerden geçirdikten, aileleriyle birlikte on binleri aç bırakıp süründürdükten sonra geride kalan öğretmenlere “Alın, kutlayın!” diye öğretmenler gününü verdi.

O günlerden bu günlere geldiğimizde hala yurt sever, devrimci öğretmenlere uygulanan baskının sürdüğünü görüyoruz.

Öğretmenlik mesleği; hileli sınavlarla, danışıklı mülakatlarla, ücretli kölelik sistemiyle kirletildi…

Liyakat değil “emre itaat” eden tercih edildi yönetim kadroları için. Bilimsel ve çağdaş eğitimden her geçen gün biraz daha uzaklaşıldı. Okullardaki bina, bahçe, kantin, derslik yetersizlikleri göze batmaz oldu.

20150510203047_36306HER 24 KASIM’DA AKLIMA 80 DA EBESİ GELİR!

24 Kasım bir anımsama günü olmalıdır. Sorgusuz sualsiz görevden alınan öğretmenleri, mesleğe başlamak için senelerce bekletilen öğretmen adaylarını, öğretmenlik yapamadıkları için canlarına kıyan o gencecik insanları anımsama günü…

Halkının yanında yer almak için canını veren METİN LOKUMCU’yu, validen azar işitmeyi gururuna yediremeyip geçirdiğ kalp krizi sonucu yaşama veda eden HALİL SERKAN Öz’ü, emekli olduğu halde görevden alınan arkadaşları için açlık grevi yapan o güzel öğretmeni anımsama günüdür bugün.

Şehirlerde, köylerde, kırsallarda canını dişine takıp tüm imkansızlıklara rağmen öğrencilerini bilimin ve sevginin ışığıyla ısıtan öğretmenlerimizi, o isimsiz kahramanları anımsama günü..

24 Kasım, bir kutlama değil, bir mücadele günüdür. Haksızlıklara karşı ve çağdaş-bilimsel eğitim için verilmesi gereken mücadelenin günü.

Yüreğime değen tüm öğretmenlerime, öğretmen arkadaşlarıma, yüreklerine değebildiğim tüm öğrencilerime selam olsun.