Haberlerde “Rusya Büyük Elçisi Ankara’da vuruldu” haberini alınca ilk aklıma gelen CIA, Mavi Akım, Nabucco geldi. Kamuoyu Halep bilecek ama mesele Halep’ten çok daha büyük…
Buna 3. Dünya savaşı başlıyor da diyebiliriz. 3. Dünya savaşını Türkiye hızlandırmaktadır. Recep Tayyip Erdoğan için ABD büyük yatırımlar yaptı ve öyle sıradan birisi gibi görevini bitirip emekli edilemez. Dolayısıyla 3. Dünya savaşı onun üzerinden epeydir yapılmakta zaten. Mavi Akım ve Nabucoo anlaşmazlığı epeydir ısıtılıyor. Asya’nın doğalgazı ya Rusya’nın istediği gibi Mavi Akım Projesiyle Avrupa ve diğer ülkelere pazarlanacak, ya da ABD ve Avrupa’nın desteklediği Nabucco ile pazarlanacak.
Türkiye’ de bir o yana yalpalıyor, bir bu yana… Türkiye’nin tavırsızlığı süreci hızlandırıcı faktör. Burada Rusya ile ABD karşı karşıya geliyor. Merkez ise Türkiye. Savaş bu topraklarda olacak eğer teori doğru çıkarsa… Şu ana kadar Türkiye her iki süper güce de mavi boncuk dağıttı.
Bu konuda şahsi görüşüm Recep Tayyip Erdoğan ABD’ce kurgulanmıştır. Sen aslansın, sen kaplansın, paşasın hatta yakında başkan olacaksın diyerek önümüzde ki süreç kendisine tebliğ edildi.
Sürecin özü yani ABD’nin asıl amacı Mavi akım ve Nabucco anlaşmazlığı gerekçe gösterilerek 3. Dünya savaşını başlatmak olacaktır. Savaş gaz yüzünden, petrol yüzünden çıktı diye düşünecek bilinçte var dünya kamuoyunda. Oysa ABD’nin birinci derdi silah satmak olacak. Petrol bahane silah satışı şahane diyecek… Ortadoğu’nun şekillenmesi de burada ki sonuç doğrultusunda olacaktır. Rus uçağının düşürülmesi, Suriye’de uçaktan Türk askerlerinin bombalanması, Rusya’nın Büyük Elçisinin Ankara’da katli, öyle FETÖ’nün adamlarıydı, yok Halp’in hesabını soracağız gibi gibi basitlikte değildir.
Recep Tayyip Erdoğan Temmuz seçimlerini kaybettikten sonra ABD ona yol haritasını verdi. Kasım seçimi stratejisini de o verdi.  Kürtlere devletin saldırması, TAK’ın ve IŞİD’in katliamlar yapması Recep Tayyip Erdoğan taraftarlarını taraftar olmaktan çıkartıp militarist bir kitle yaratarak amaca ulaşmayı hedeflemektedirler. FETÖ darbesi denilen girişim ise sadece orduyu itibarsızlaştırmak, onu itibarsızlaştırırken de o militarist kitleye tatbikat yaptırmayı da ihmal etmediler.

Bu arada AKP’nin yandaş goygoycu basınında günlerdir Rusya linç ediliyordu, bunu da unutmamak gerekir…

Tüm bunların yaşanmaması için Recep Tayyip Erdoğan ve AKP iktidarı derhal yönetimden uzaklaştırılmalıdır. Bunu yapacak güçte gerçek demokrat bir taban var bu ülkede…
Cidden 3. Dünya savaşı mı başlıyor?