Terör artık sınır tanımıyor.Her gün yaşanan terör saldırıları sonucu masum insanlar hayatlarını kaybetmete devam ediyor. Türkiye’de, Avrupa’da, Asya’da, Afrika’da, Ortadoğu’da, Kafkasya’da can almaya devam ediyor. Her gün teröre lanet mesahı yazıyoruz. Her gün lanet yağdırıyor ve kınıyoruz. Peki ama bu terör nereden, nasıl geliyor? Kimler kuruyor, kimler destekliyor? Hangi ülkeler bu kanların gökülmesine, canların yok olmasına neden oluyor?

Ne yazık ki teröre dolaylı yada direk destek olan ülkeler, topluluklar bu acıların en büyük sorumlularıdır. Türkiye’de son 2 yılda artan teröre bir de Rus Büyük Ekçisi Larlov’un katledilmesi eklenmiştir. Aynı gece Almanya Berlin’de, İsviçre’de terör saldırıları yaşanmış, masum insanlar katledilmiştir.Terör tüm dünyada cımasızca eylemler gerçekleştiriyor. Herkesin aradığı cevap; Peki ama terör neden son yıllarda bu kadar yayıldı, bu kadar arttı?

Terör, insanlık suçudur. İnsanlığı yakan yangındır. Bugün bize olan yarın başkalarınadır. Bu yangını hep birlikte söndürmediğimiz süreece, herkes elinde su bidonlarıyla müdahale etmedikçe, bir serçe nisali gagasıyla su taşıyarak bu yangına müdahale etmedikçe, bütün dünya ve 7 milyar insan tehlike latındadır. Hiçbir yer güvenli olmayacaktır. Terör, kimden, nereden, nasıl gelirse gelsin, bir insalık suçudur. Yardım ve yataklık eden, görmezden gelenler, susanlar, bana ne diyenler en az o teröristler kadar suçlu ve sorumludurlar. Terör salrdıları sonucu hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

ARTVİN FAAL GAZETECİLER DERNEĞİ