vc2Nilüfer Belediyesi, Nazım Hikmet’in doğumunun 115’inci yılında, Enver Aysever’in “Memleketim Nazım Hikmet” isimli müzikli gösterisini Bursalılarla  buluşturdu.

Nilüfer Belediyesi, Nazım Hikmet’in doğumunun 115’inci yılında anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Televizyon programcısı Enver Aysever’in kaleme aldığı ve Melda Gür ile birlikte sahnelediği “Memleket’in Nazım Hikmet” müzikli gösterisi, Nilüfer Belediyesi Nazım Hikmet Kültürevi’nde sahnelendi. Bursalı sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği müzikli gösteride Enver Aysever, Nâzım Hikmet’in şiir hayatına başladığı günden, Bursa Cezaevi’ndeki günlerine ve Moskova’da hayata veda etmesine kadar olan süreci kendi üslubuyla seyirciye aktardı.

Tiyatro sanatçısı Melda Gür de Nazım Hikmet’in sevgililerinin gözünden,  yaşadığı aşkları ve Nazım’ın memleket sevdasını büyük bir ustalıkla aktardı.

Enver Aysever’in canlı belgesel niteliğindeki müzikli gösterisinde Özge Metin de seslendirdiği eserlerle geceye anlam kattı.

Nazım Hikmet’in yaşam hikâyesinin konu alındığı gösterinin sonunda Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Aysel Okumuş, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in selamını ileterek Enver Aysever ve ekibini performanslarından dolayı kutladı.

vb1

 

SANAT-1