İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı sabah saatlerinde Sözcü Gazetesine operasyon başlattı.

Sözcü Gazetesi’nin imtiyaz sahibi Burak Akbay’ın da aralarında bulunduğu 4 gazeteci hakkında FETÖ suçlamasıyla başlatılan operasyonda  Mediha Olgun gözaltına altına alındığı Burak Akbay’ın ise yurtdışında olduğu öğrenildi.

SÖZCÜ GAZETESİ’NİN AVUKATI CELAL ÜLGEN’DEN İLK TEPKİ

Celal Ülgen: Başsavcı bir açıklama yaptı. Sözcü’nün sahibinin firari olduğunu söyledi. Ya sayın savcı Ceza Muhakemeleri Usül Kanununu bilmiyor ya da kasıtlı olarak kamuoyu yaratmak için böyle davranıyor. Yakalama kararı olmayan kimseye karşı ‘firari’ tanımlamasının yapılması suçtur. 

İstanbul Başsavcısı İrfan Fidan, Sözcü’ye yönelik algı operasyonunun başladığı dakikalarda gazetecilere açıklama yapmış ve “Operasyon yöneticileri hakkında. Şu anda zaten firari. Hakkında yakalama var. Gözaltı var. Soruşturma işlemleri devam ediyor” demişti.

‘YAKALAMA KARARI YOK Kİ FİRARİ OLSUN’

Sözcü avukatı Celal Ülgen, Başsavcı’nın bu açıklamalarını Sözcü’nün Halkalı’daki merkezinde değerlendirdi. Ülgen burada yaptığı açıklamada “Biraz önce sayın Başsavcı bir açıklama yaptı. Sözcü’nün sahibinin firari olduğunu söyledi. Ya sayın savcı Ceza Muhakemeleri Usül Kanunun bilmiyor ya da kasıtlı olarak kamuoyu yaratmak için böyle davranıyor. Yakalama kararı olmayan kimseye karşı ‘firari’ tanımlamasının yapılması suçtur. Burak Akbay daha 5 gün önce Türkiye’deydi. Havalimanındaki giriş-çıkışları kontrol edilirse görülebilir. Bunları kamuoyunun takdirine bırakıyorum” dedi.

CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ MAHMUT TANAL: ‘YANDAŞ MEDTA ERKENDEN GAZETE ÖNÜNE GELDİ’

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal Sozcu.com.tr’yi ziyaret ederek açıklamalarda bulundu. Tanal Sözcü Gazetesi’nin sahibi Burak Akbay’ın evine arama yapmak için gelen emniyet güçlerinin 07:30’da geldiğini gazetenin merkez binasının önünde ise saat 06:00’dan beri yandaş medya mensuplarının bulunduğunu belirtti. Tanal, “Bunlara kim haber verdi? Kuşlar mı haberi uçurdu” diye konuştu.

Sözcü Gazetesi’ne yapılan operasyon yurtiçi ve yurtdışaında büyük tepki görüyor.