Kapitalizmin egemen oburluğu dünya insanlığına insanlığını yaşatmadan men ediyor. İnsanlığın bir üst akla evrilmesinin önünde ki en büyük engel. Bir gün bakıyorsunuz ceberrut aklıyla Latin Amerika ülkelerini dizayn etmeye kalkıyor, bir gün bakıyorsunuz Avrupa’nın ortasında bir yeri…
Sonra Asya ülkelerini. En çokta Ortadoğu’yu…
Petrol krallarıyla uyum içinde sürdürdükleri sömürü biçimi artık az geliyor. Daha çoğunu istiyor.

1947 Yılında petrol krallarının ses çıkartmadıkları İsrailliler şimdi alan genişletmek için, bir de Ortadoğu’nun merkezi sayılan Kudüs’ü başkent yapmak istiyorlar. Kudüs’e sahip olan Ortadoğu’nun da sahibidir anlamı çıkar ortaya.
İsrail’in Kudüs’ü başkent yapmak istemesi yeni değil. Çok zamandır gündemde ancak diğer ülkeler tanımayınca merulaşmıyordu. Şimdi ABD tanıdı. İki gündür kopan kıyamet ondandır.
Kapitalizm krizde… Dolayısıyla savaş onun krizden çıkması için en kestirme yol. 65 Yıldır hazırladığı coğrafyanın şimdi meyvelerini alma zamanı geldi. Ortadoğu’da ajanları, işbirlikçileri sayesinde yapacağı her hareketin sonuç vereceği bir aşamada olduğunu düşünüyor ki, en tehlikeli mayın tarlasında geziniyor.
Böylesi bir çıkışı ancak Rusya’nın durdurabileceğini düşünüyorum. İslam ülkelerinden bir halt olmayacağını herkes biliyor. Kendilerinin çıkartıp zorlaştırdıkları dinin köleliğinden kurtulamayan İslam ülkeleri edilgen olmaya mahkumlar. Eğer ABD geri adım atmazsa İslam ülkelerinin de bir bütün olmadığını göreceğiz.
Amerika Birleşik Devletleri ile Türkiye’den Recep Tayyip Erdoğan isimli BOP Eşbaşkanının başlattıkları Arap Baharı dedikleri ulusları yıkım projesine karşı çıkamayan İslam ülkeleri, hiç bir zaman birlik olamazlar.
Hem kim olsun ki?
Dedik ya, Türkiye Cumhurbaşkanı BOP Eşbaşkanı, ABD’ye göbeğinden bağımlı. İsrail’e atılacak olan her türlü füzeler Türkiye’nin Malatya/ Kürecik’te ki üsten engellenecek. Türkiye numaradan Kudüssss bağırıncaya kadar önce o üssü kaldırsın eğer gerçekse o bağırışlar. Mısır Devlet başkanlığına ABD darbe yaptırıp, Mursi’yi devirip yerine Sisi’yi getirmişti. O da fena halde hem gebe hem de bağımlı. Mısır Ordusunun maaşını ABD verdi darbe sürecinde. Suudi Arabistan ile tarihten gelen bağı var. Bu günlere dair İslam ülkelerinde ortak projeleri var. Örneğin Rabıta bu iki devletin ortak projesidir. Rabıta bir finansal örgüttür. Gizli çalışır. Türkiye’nin gericileştirilmesi için milyarlarca dolar para harcamıştır. Ülkeye Amerikanın piçi Kenan Evren tarafından sokulmuştu.
Geçelim Katar’a…
Katar ile Suudi Arabistan’ı olması muhtemel bir savaşta ABD’nin karşı karşıya getireceğini biliyoruz, ancak bu yapay bir cephe kurmak gibi geliyor bana. Katar ABD’nin her dediğini anında yerine getirecek ülkedir. İran hariç ABD’ye rağmen kimse gık etmez Kudüs meselesinde. Yemen hakeza… Libya, Irak, Suriye yaralılar zaten. Fas ve Tunus küçük protestolarla geçiştirir. Birleşik Arap Emirlikleri zaten küçük ABD… Ne yapacaksa Filistin yapacak.
Biz sosyalistler de sadece Filistin halkının meşru müdafaasının yanında yer alırız. Aksi durumda kapitalizmin krizini çözmek için onun safında yer almış oluruz. Savaşın bir tarafı olmak, onun bizleri yapmak istediği şeydir zaten. Bu bilgi ışığında olası savaşın taraftarı olmayacağız.
Devletlerin yönetimleri ABD’nin elinde olduğu sürece de Ortadoğu’da asla barıştan söz edilemez.
Herkes yarından çok şey bekliyor. Cuma öfkesiymiş…. Cuma öfkesiyle ancak aydınları yakarsınız derim ben bunlara. Aha İsrail orada yürüyün de görelim boyunuzu posunuzu. Eli silah yerine kalem tutan, saz çalan, piyano çalan, ışık saçan aydınlık yüzleri katletmekten başka bir bok yapamazsınız. Çünkü mayanızda kul olmak var. Başkaları talimat vermedikçe bir halt değilsiniz. Erkekseniz yarın hepiniz gidip Kudüs’te kılın öğlen namazını. Kudüs’ü işgal edin.

Emperyalistler ne kadar dünyanın içine ediyorlarsa Araplar da din adına o kadar ediyorlar. O yüzden sınıf temelinde örgütlü olmayan halklarla bir adım bile bir yere gitmem, gitmemekte gerekir.
Emperyalizme karşı da ancak böylesi bir aydınlık yüzlü insanlar karşı durabilir. Yarın Cumadan çıkıp bağıran çağıranlar da o aydınlık yüzlü insanların mücadelesini engellemeye kalkarlar.
Bekliyoruz İslam Güvenlik İşbirliği acil toplanıp bir karar alabilecek ve uygulayabilecek mi?