Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Abdullah Çiftçi, yaklaşan 24 Haziran seçimlerini değerlendirdi. Çiftçi, muhalefetin bu süreci fırsata çevirmesi gerektiğini kaydetti. 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi MYK Üyesi Abdullah Çiftçi yaklaşan erken ve baskın seçime ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çiftçi, seçime giderken şu veya bu şekilde düşüncesini ifade etme koşullarından mahrum edilmiş tüm toplum kesimlerinin sosyal hukuk devletine ve parlamenter sisteme geri dönüş için sürecin fırsata çevrilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

“EŞİT YURTTAŞLIK TEMELİNDE BİR ANAYASA OLMALI”

Çiftçi, “Kendisi gibi düşünmeyen herkesi terörist ilan eden iktidarın ya da erkin kesinlikle bir gün terörist ilan ettikleri suçsuz toplumlar tarafından terörist ilan edileceğini dikkatten kaçırmaması gerekiyor” dedi. Değişik toplum kesimlerinin bir arada yaşadığı bir ülkede eşit yurttaşlık temelinde bir anayasanın olması gerektiğine işaret eden Çiftçi, “Referandumda da ifade etmiş olduğumuz gibi herkesin tercihi farklı olabilir ama aynı hedefe bakabileceği, aynı sonucu alabilmek için gereken refleksi gösterebileceği bir süreç yaşanması gerektiğini düşünüyorum” şeklinde ifade etti.

 “24 HAZİRAN’A İYİ HAZIRLANMAK GEREK”

Ülkede gündemin bilinçli bir şekilde değiştirildiğine de değinen Çiftçi, nefes alınamaz duruma gelinen bu süreçte çevre, ekoloji ve doğanın tahrip edilmesinden ranta açılmasına, emeğin hak ve özgürlüklerin korunup geliştirilmesine farklı inançların kültürlerin kendi diledikleri gibi başkalarının da kültürlerine müdahale etmeksizin birlikte yaşama koşullarını geliştirebilecekleri bir sürecin açılması için 24 Haziran’a iyi hazırlanmak gerektiğini belirtti.