Motosikletli Kurye Bu Kez Bulvar Yoldaki Çukura Takıldı, Son Servisinden Dönemedi…
Ömer ŞAN

motosiklet-kazaMotosiklet kazalarına bir yenisi Samsun’da eklendi. Gece çalışan 24 yaşındaki motosikletli kurye Tolga Açıcı, son servisini yaptıktan sonra dönüş yolunda takıldığı yoldaki çukur nedeniyle yaşamını yitirdi.

Edinilen bilgilere göre önceki gece saat: 01.15 sıralarında, kurumsal bir firmada motosikletli kurye olarak çalışan Tolga Açıcı, kullandığı 55 BAP 07 plakalı motosikletiyle Pelitköy mevkiinden Atatürk Bulvarı’na giderken yolun sağ şeridinde 4 metre uzunluğundaki derin çukura girdi. Motosikletinin jantı kırılan ve hakimiyetini kaybeden Açıcı, kaldırıma çıkarak yol kenarındaki ağaca çarptı ve olay yerinde hayatını kaybetti.

Kazadan hemen sonra olay yerine gelen Samsun Motosikletli Kuryeler Derneği Başkan Yardımcısı İsmet Soydan, “Olay yaşandığı sırada, dernek üyelerimizle motosikletli kuryelerin çalışma standartlarını iyileştirme toplantısı yapıyorduk. Başımız sağ olsun. Tolga, çalışma arkadaşlarının sevgisini kazanmış harika bir insandı. Karayolları ve belediye çalışanlarının, tüm sorumluların sorumluluğu var bu kazada. Böylesine sorumsuzca bir çukur onu bizden ayırdı? Acımız dinmiyor, her geçen gün başka bir kardeşimizin acısı yüreğimizi dağlıyor” diye konuştu.

motosiklet-kaza2Üstüne Kan Bulaşmış Şirketler!

Derneğin Basın Sözcüsü Kenan Aşçı ise, “Sırf birileri daha fazla para kazansın diye 30 dakikada teslimat sözü verip Türkiye genelinde her gün yüzlerce kazayla, üstüne kan bulaşmış şirketlerde kurye kardeşlerimiz can veriyor; aileleri, arkadaşları, sevenleri kahroluyor. Küçücük motosiklet tekerleriyle, Dünya standartlarına uygun olmayan, yere atınca kırılacak kasklarla, ekipmansız şekilde motosikletli kuryelerini çalıştıran bu şirketler, bir de kuryelerini hıza teşvik ediyor. Bu çukuru göz göre-göre hiçbir önlem almadan bırakan belediyeyi, karayollarını, devleti, her gün buradan geçip buranın doldurulması için çalışmayan onlarca insanı nasıl affedelim” dedi.

motosiklet-kaza3Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü, olay yerinde yapılan inceleme sonucu, 24 yaşındaki Açıcı’nın cesedinin otopsi için Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldığı ve daha sonra ise defin için asıl memleketi olan Trabzon’un Tonya ilçesine gönderildiği ve bugün (15 Ocak 2019) Tonya’da toprağa verileceği öğrenildi.