İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Ekrem İmamoğlu, itirazlar üzerine  yaklaşık 1 haftadır süren seçim sonuçlarına ilişkin açıklama yaptı. İmamoğlu, “Şu an itibariyle son veriye göre, geçersiz oyların yaklaşık 330 bine yakın geçersiz oyların yüzde 78’i sayılmış durumda. Aramızdaki fark 16 bin 380’dir” dedi.

İmamoğlu, AK Partililerin benim kazandığmın farkında olduklarını biliyorum. İnsanları kutuplaştırmanın amacı nedir. Hakkımda ağıza alınmayacak yazılar. Ben hırsızmışım. Ben iyi gönül çalarım, ben iyi gönül çalarım başka da hiçbir şey çalmam. Göreceksiniz bu kardeşiniz hayatı boyunca gönülleri kazanmayı, gönülleri çalmayı oy kazanmayla hiç birleştirmeyecek.  Oy nedir Allahın aşkına. Bugün küçük evladıma sarıldığımda dünyanın en güzel duygusunu yaşadım. Sizlerde çockularınıza torunlarınıza sarılın. Normalleşin. İhtiraslarınızdan kurtulursunuz. Kimseyi nefrete itmeyin. Bu yazılar ayıptır, günahtır” diyerek AKP’nin medyasına tarihi bir ders verdi.

Ekrem İmamoğlu’nun basın toplantısında yaptığı tarihe geçecek açıklamalarını lütfen yukarıdaki Halk TV yayınından izleyin ve izletin.