Artvin Belediyesini AKP’li başkanı, rahmetli CHP’li Emin Özgün’den borçsuz devir aldığı belediyeyi borç batağı içinde yeni seçilen Belediye Başkanı CHP’li Demirhan Elçın’e devretmiş.

Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin göreve gelir gelmez  3 Nisan 2019 tarihi itibariyle hazırladığı mali tabloyu Belediye binasına astı ve basınla paylaştı.

Tablo – 1

Başkan Elçin 49 milyon 764 bin 704 borçla enkaz devir aldığını ancak bundan sonra enkaz edebiyatı yapmayacağını bu konudan yakınmayacağını, görev yapacağı 5 yıl boyunca şeffaf olacağını ve halkçı belediyecilik anlayışıyla canla-başla  görev yapacağını belirtti.

Tablo – 2
Tablo 3

Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin açıklamalarında şu konulara da değindi:

.Gelir gelmez marinayı kapattı, Atatepe’yi durdurdu, otobüsleri kaldırdı, ezanı susturdu, mozartı çaldırdı’ dediler. ‘Belediyede hiç kimsenin yerini değiştirmedi, ne oluyor?’ diye homurdanmaları da sizler de duydunuz, biliyorsunuz. Her duyduğunuza inanmayın, ben mozartı çaldırmadım, ezanı da susturmadım, ezanı susturmaya, al bayrağımızı indirmeye de kimsenin gücü de yetmez. Bizim belediyemiz şeffaf olacak, çalmayacak ve çaldırmayacaktır.

.Bütçemizi denkleştireceğiz”

.Aylık bütçemizi denkleştireceğiz. Akabinde 50 bin TL borcumuzu da ödeyeceğiz. Şeffaf ve disiplinli bir belediye oluşturarak Artvin’e hizmet etmeye devam edeceğiz. Ne vaat ettiysek 5 yılda gerçekleştireceğiz. Takdir Artvinli hemşehrilerimizin olacaktır. Belediyemizde şaibeli hiç bir iş olmayacaktır, bundan emin olabilirsiniz.

.Sizler bana güvendiniz beni seçtiniz, ben de sizi asla mahcup etmeyeceğimi buradan yüksek sesle bir kez daha sesleniyorum.”.