Haber: Sami Özçelik
Artvin

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli 30 Nisan 2019 Salı günü Ardahan’dan helikopterle Artvin’e gelerek bazı alanlarda incelemelerde bulundu. Ancak bu ziyaret,habersizce, kimsenin bilgisi olmadan basın atlatılarak yapılması kafalarda birçok soru işareti bıraktı. Bakan neden habersizce, çok gizli bir şekilde Artvin’e geldi? Artvin kamuoyu bu sorunun cevabını arıyor..

Artvin’e habersiz gelen ve helikopterle Artvin’in bazı yerlerinde yürüyerek, bazı yerleri alçaktan uçan helikopterle dolaşan Pakdemirli’nin Artvin’e geldiğinden birçok bürokrat, yerel basının haberi yoktu. Bakanın yanında Artvin valisi, Şavşat kaymakamı gibi mülki amirlerin olmadığı öğrenildi.

Ancak halk kısa sürede Pakdemirli’nin Artvin’e geldiğini basını arayarak haber verdi ve basından neden geldiği ile ilgili bilgi istedi. Ancak basın bu kez bakanın geldiğini vatandaşlardan öğrenince şaşkınlık yaşadı. Özellikle ajanslar ve ajans temsilcileri konuyla ilgili bilgi alabilmek için çok uğraştıysa da bilgi edinemedi.

Helikopteri ile Meydancık’ta bulunan Askeri alanın helikopter pistine inan bakan, Pakdemirli, beraberindeki bazı bürokratlarla Papart Vadisi’ne gittiği öğrenildi. Konuyla ilgili olarak Şavşat Belediye başkanını arayan yerel gazeteciler başkandan bilgi almak istedi.
Başkan Acar;”Açıkçası bakanın Artvin’e, Şavşat’a meydancık bölgesine geldiğini Meydancık halkından öğrendik. İnanın nasıl ki siz bilmiyorsunuz, biz de bilmiyoruz. Açıkçası Meydancık benim köyüm.

Ben Şavşat Belediye Başkanıyım. Bakanımızı karşılamayı, uğurlamayı arzu ederdim. Ama bize hiç bir şekilde haber verilmedi.. Bakanın neden geldiğini açıkçası bende merak ediyor ve öğrenmek istiyorum. “dedi.

Edinilen bilgiye göre, Bakan Pakdemirli’yi taşıyan helikopter, alçak uçuşla Yusufeli, Murgul-Damar bölgesini dolaştıktan sonra akşam saatlerinde Artvin’den ayrıldığı belirtiliyor.