Tarih 27 Mart 2019, Yerel seçimlere tam 4 gün var.

Tayyip Erdoğan katıldığı bir televizyon programında “Şu anda bizim polisimiz, askerimiz, Cudi’de, Gabar’da, Tendürek’te ve Kandil’de bunlara çok ciddi hesaplar sordu. Şu anda tabii lider kadrodan bunlar kayıplar vermeye başladı. Bunları söylemeyeceğim. Mesela şu anda Kuzey Irak’ta önemli sorumlular bitti. Bir tane çok çok önemli liderleri şu anda ağır yaralı. Bunun yanında tabii ölenler var” ifadelerini kullanıyor.

Aynı tarihte AKP’nin emrindeki AA, “Mit ve TSK ortak operasyonunda terör örgütü PKK’nın elebaşı Cemil Bayık’ın en yakın adamlarından Rıza Altun ve beraberindekiler Kandil’e yapılan hava hareketiyle vuruldu” haberini geçiyor

Yine aynı tarihte  Cumhurbaşkanlığı özel kalem Müdürü Dr. Hasan Doğan   twitter sayfasında” Bayık’ın yakın ekibinden Rıza Altun ve beraberindeki üst düzey teröristler TSK-MİT operasyonu ile vuruldu… Bakalım kim nasıl tepki veriyor? “ paylaşımında bulunuyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun’da bu önemli haberi kaçırmıyor bir paylaşımda da o bulunuyor.
“PKK’ya ağır bir darbe daha indirdik.
Suudi Arabistan’ın Okaz gazetesinin 2017’de “PKK’nın dışişleri bakanı” diye takdim ettiği PKK’lı terörist Rıza Altun ve beraberindekiler güvenlik güçlerimizin başarılı hava harekatıyla vuruldu.
Devletimiz terörle mücadelede destan yazıyor.” Diyor.

Aynı tarihte İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Elmadağ mitinginde halka  “Kandil’de Apo’nun bir adamını daha, dördüyle beraber götürdük. Onlara güzel bir seçim hediyesi verdik.” müjdesini veriyor.

Şimdi sıkı durun. Öldürüldüğü öne sürülen KCK Yürütme Konseyi Üyesi Rıza Altun 10 Mayıs günü Medya Haber TV’ye çıkıyor hakkında öne sürülen haberler için “Bunlara itibar edilmemesi gerekiyor” diye konuşuyor ve şu açıklamalarda bulunuyor:
Doğru 21 Mart’ta Kandil’e bir hava saldırı oldu. Fakat bu hava saldırısının olduğu yerde ben yoktum. Orada olmadığım halde böyle bir propaganda yapılma ihtiyacı duyuldu. Bu sadece benim şahsımda da değil. Birçok arkadaşla ilgili aynı şeyler yapıldı. Kırmızı listeler veya şu bu şekilde propagandalar yapılır. Bunlara çok itibar edilmemesi gerekiyor. Bunlar özel savaş propagandalarıdır.

Rıza Altun’un öldürüldüğüne dair mesaj yarışmasına girenler ile Bakan beye soruyoruz; Rıza Altun ölmediğine göre öldürüldü diye kamuoyunu neden aldattınız?