AKP’nin sendikası  sendika olarak) Memur-Sen’e bağlı  Bem-Bir-Sen’in  toplantısına katılan AKP’nin İstanbul  belediye başkan adayı Binali bey (eski Ulaştırma Bakanı, eski Başbakan, eski TBMM Başkanı) kadroya alınmayan taşeron işçiler için “böyle adaletsizlik olmaz” demiş.

Binali bey sizin başbakanlığınız döneminde, 24 Aralık 2917 tarihinde altında sizin de Başbakan olarak imzanız bulunan  696 sayılı bir KHK çıkarıldı. Bu kararname kamuda çalışan taşeron işçilerin kadroya alınmasını, belediyelerde çalışan taşeron işçilerin de belediye şirketlerine geçirilmesini öngörüyordu.  Ancak çıkardığınız bu kararname ile binlerce taşeron işçi kadro kapsamı dışında kaldı.

Kadro dışı kalan binlerce Taşeron işçisinin feryadını toplantısına katıldığınız sarı sendika(1) duymadı.

Başbakanlığınız ve TBMM başkanlığınız döneminde,  altında Başbakan olarak imzanız olan KHK ile kadro dışı bıraktığınız bu işçilerin feryadına kulaklarını tıkayan da sizsiniz!

Başbakanken seslerine kulaklarınızı tıkadığınız bu taşeron işçileri İBB Başkan adayı olunca mı aklınıza geldi?

Sizin hak ve adalet  anlayışınızın dönme dolaptan farkı nedir?

(1) Sarı Sendika:İşverenlerin lehine hareket eden ve işçilerin çıkarlarını gözetmeyen sendikaları nitelendirmek için kullanılan terim. Sarı sendika tanımlaması ilk kez 1899 yılında Fransa’da gerçek işçi sendikalarıyla savaşmak için kurulan sendikalar için kullanılmıştır.