Karga Gak Demeden
28-05-2019
Ömer ŞAN

Hayır, hemen altında bir hinlik aramayın yaaa… Yada, gene deyimle, ‘öküz altında buzağı aramayın’ yani…

E, diyeceksiniz, aramayalım da ne olsun? Nanik mi yiyelim, durup dururken… Hem de en mitomanik olanından heee?

Nedir mitomani, bildiniz mi? Öyle mani, atma türkü falan değil ya… Atması tamam da! Yalan, kuyruklusundan… Atanın kendisinin de attığı bu yalanlara inanmasıdır… Hastalık, sayrı yani!

Naniği bilirsiniz. Baş parmağı burna koyup da diğer parmaklarla yapılan… Birini kızdırmak, biriyle alay etmek için yapılan bir nevi işareti!..

Sene, 1934… Dünyaca ünlü fotoğrafçı Alfred Eisenstaedt, Ankara Etimesgut’ta bir okuldaki öğrencileri tahtada yazı yazarken fotoğraflamış. Öğrenciler tahtaya, “Bugün herkes memleketine karşı vazifesini yaparken, hakkını da isteyebiliyor” yazıyormuş! zerindeki tarih, 7 Ekim 1934… Bulun internetten bakın!

CHP Rize İl örgütünün girişimiyle Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçe Karaca, yaş çayda üreticilerin korunması için ‘taban fiyat’ uygulanması ve özel sektörün düzenlenmesi yönünde TBMM’ye bir kanun önerisi vermiş. CHP İl Başkanı Saltuk Deniz de, bölgedeki AKP ve MHP Milletvekillerine çağrıda bulunup, desteklenmesini istemiş!

Sizce ne olur? Fetöş’ün araştırılması ve siyasi ayağının ortaya çıkartılması, terör saldırılarının araştırılması, andımızın okunması için verilen önergeler gibi ret mi edilir?

Ne diyordu üstat, ‘bakiciiizzz!’

Ülke neredeyse 2 yıldır seçim derdine odaklı… Kimsenin umurunda değil yurttaşın geçim derdi! Nasıl olsa reyiz, 2 üniversite bitirmiş kadınların kocalarının çalıştığını tespit etmiş ya! Gerisi fasarya!

Önümüzde İstanbul Belediyesi seçimleri var. Hani YSK’nın kendini inkar eden ‘İptal’ kararı sonucunda… Ona gireceğiz de önce AKP adayının hala başka bir şey konuşamadığı ‘çaldılar’ ifadesi var? Başka yerde yok, sadece o ve avanesi konuşurken diyorlar!

İnceledik baktık… Evet, işi çalan en iyi biliyor! Oy çaldınız, halk iradesini çaldınız, mazbata çaldınız, yargıyı/hukuku çaldınız… Yahu rol çaldınız rol… E şimdi ne yaptınız? Hangi vasıfla İETT ve Belediye yetkilisi arkadaşlarla bir araya gelip, maaş ödeme talimatı verdiğinizi ifade ediyorsunuz? Diye de sorduk!

Tam da bu aşamada 250 sayfa A4 kağıdı çıkmaz mı? YSK kararı da artık gerekçesiz!

Ve bu gerekçesiz YSK kararına göre İBB seçiminin iptali söz konusu değildir, olmamalı! Olmadığı gibi Ekrem İmamoğlu’nun Mazbata’sının geri alınması da hukuki değildir! Hal böyleyken 23 Haziran seçimi de hukuken askıda kalmış sayılır! Öyle olursa, siyaset ve demokrasi de arafta kalmış demektir!..

Ne olacak şimdi? Olacak mı o kadar? Rahmet olsun ruhuna Levent Kırcaaa!..

Tam bu arada doğru ve dürüstlüğünden emin olduğumuz Rize Valisi; hasbelkader Rize’ye belediye başkanı olup, kenti şaibeyle, fitne-fesatla doldurup ayıran ve çocukluk arkadaşı Reisi tarafından tarihin çöplüğüne itilen bir zatın ardına niye takılır? Ve bu ülkenin Bakanı, niye böyle birinin lafıyla iş yaptırmaya çalışır? Başkan Duymasın ha!

Araya lafı da koyalım… Haaa, daha gerisi de var ha, atın ahırdan alınması, kravat kesilmesi falan!

İnce bir bilgi girelim şimdi…

Türkiye’nin İslam’a en uygun yaşayan ülkeler arasında 95. sırada yer aldığını biliyor musunuz? Ekonomi, hukuk, insan hakları gibi kriterler baz alınarak hazırlanan ‘Islamicity Vakfı’nın endeksinde ilk 40 ülke arasında Müslüman olarak tanımlanan hiçbir ülke de yok üstelik.

Söz konusu endeks, ABD’de faaliyet gösteren vakıf tarafından, İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkeler göz önünde bulundurularak hazırlanıyor. Türkiye 2017’de 81. sıradayken 2018’de 95. sıraya gerilemiş… Hani yüzde bilmem kaçımız Müslüman’ız ya! Siz bu yüzdenin hangi kaçındasınız?

19 Mayıs’ı bıraktık ya geride… Sivri zekasızın biri 100.yıl anısına hatıra para bastımış. Üzerinde Atatürk yok, ederi 20 Lira!..

Atatürk olmayan tüm TC paraları sahte sayılır! Eğer bu, ‘para’ diye basıldıysa 20 liralık (20 milyon) madeni paramız da oldu! Bunun Fetöş paraları ile (darbe girişimi öncesi ve sonrası) farkı yoktur! Jeton olsa, uydurulacağı yer neresidir? Karşılıksız para basmak enflasyon yapar!

Oldi… Onun içindir ki, aynı gemide değiliz! Biz, Çağdaş, Demokratik, Laik, Sosyal Hukuk Devleti Türkiye Cumhuriyeti’nin yurttaşlarıyız! O, dediğiniz gemiye hiç binmedik!

22 Mayıs günü… Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla, ülkemizde neredeyse yasaklanan tarım ürünleri de dahil, ABD’nin 22 ürününe vergi indirimi yapıldı! Bundan önceki gün ise. Trump’ın imzasıyla ABD, Türkiye’yi, vergi muafiyeti listesinden çıkardı! Nasiii… Amarika bizi kiskaniyi mi?

Ha, bir de bu arada, yaş çayda çalıştırılan Gürcü işçiler vardı ya… Hani milyonlarca dolar onlara gidiyordu! Önce kaçak çalışma koşullarına düzenleme yapıldı, şimdi de Valilik tavsiyesi ile günlük yevmiyeleri belirleniyor… Hani bilgi açısında, yerli ve milli yani!

Yok, yok… Nanik de yok, mitomanik bir durum da! Bizle ilgili değil, onu biliyorsunuz, anladunuz daaa!

Salya-sümük yalamalar hala işlevde ha…