HAS PARTİ Genel Başkanı iken AKP’ye devşirilen  Numan Kurtulmuş ““23 hazirandan sonra gerekirse Allah’tan af diler (tövbe istiğfar), yanlışlarımızdan kurtuluruz” demiş.

Makam ve mevki için her yolu mubah sayan bu kafa geçmişte Erdoğan’a en ağır eleştirileri yapmış sonrada mubah bildiği yolda yürüyerek AKP’ye kapağı atmıştı.

Kurtulmuş geçmişte, “Has Parti; Fischer Modeli ile (IMF’nin Yahudi başkan yardımcısı) Derviş Modeli ile oynanan oyunun bütününe karşıdır.” Demiş,  AKP’ devşirildikten sonra Fischer Modeli’nin payandası olmuştu.

Kurtulmuş geçmişte, “Dünya’da OECD ülkeleri arasında ‘dolaylı vergilerde’ birinci olan ülke Türkiye’dir. ‘Dolaylı vergi, namert vergisidir’ Yani Deli Dumrul gibi insanların gırtlağına sarılıyorsunuz.” Demiş, AKP’ye devşirildikten sonra da namert vergisini mert vergisi yapmıştı.

Kurtulmuş geçmişte, “Otel lobilerinde ‘One minute!’  demek değil, Birleşmiş Milletler Salonu’nda ‘One minute’ diyebilmektir.” Demiş, AKP’ye devşirildikten sonra bırakın Birleşmiş Milletler Salonu’nu  otel lobilerinde bile gıkı çıkmamıştı.

Önce günahı işleyip 23 Haziran’ı geçelim sonra tövbe ederiz diyen Kurtulmuş  efendi geçmişte Erdoğan için “kalbi Ali diyor, dili Muaviye söylüyor.” Demiştiniz.

Siz bu aşamayı da geçmişsiniz. Kalbiniz de diliniz de Muaviye diyor.