Bilal Kayabay

SARAY KİN VE MÜHÜR

İslamiyetin ilk sarayını,  Muaviye yaptırmış, kendini de halife ilan etmişti.
O ki Hz. Muhammet’in baş düşmanı Ebu Süfyan’ın oğludur.

Ebu Süfyan ki: Peygamber’e yenilince, mecburen ve kerhen Müslüman olmuş  ama intikam almak için zaman ve zemin kollamış; ilk fırsatta da Peygamber’in bütün soyuna zulmetmekle yetinmemiş; Kerbela Vahşeti’ni, tarihin kara sayfalarına kazımıştır.

Muaviye’nin anası, Ebu Süfyan’ın Taptığı Karısı, Meşhuur Hind’dir!
Hind, Peygamber’in en sevdiği amcası Hamza’yı, Vahşi adlı köleye mızrakla öldürten, ciğerlerini hançeriyle söküp hırsla dişleriyle parçalayan; sonra da parmaklarını kesip kurutarak kendine gerdanlık yaptıran kadındır.

Müslüman olduktan sonra da (!) en değerli hazinesi olarak saklamış; o gerdanlığı oğluna torunlarına zaman zaman gösterip kinlerini bilemiştir.
Kendini dindar Müslüman sananlar, bu camiler hangi dinin “MÜHRÜ”dür!..

Kin, sapıklığın da aslıdır, kafirliğin de. Mevlana

-/-

BATIKTAN ÇIKMA YOLU

Birileri her ne kadar allayıp pullassa, pembe gözlükle bakmaya çağırsa da cumhuru, herkes iyi biliyor ki ülke ekonomisi, dolayısıyla ülke batık.

Madem,Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Heyeti, parada pulda, mevki makamda, gözü gönlü asla  olmayan âkil zevattan kuruldu. Bu akıldane muhterem zevat varken, altı yüz vekilli meclisinin lüzumsuzluğu açık.Bilindiği gibi zaten işlevsiz.

Altı yüz lüzumsuz, işlevsiz vekilin her birinin bu millete aylık maliyeti en az elli bin teledir. Feshedilmeli.

Hamdolsun ki sarayın hassa ordusu var. O zaman, generalinden erine kadar bu kadar askeri milletin sırtına yük etmenin ne alemi var.

Bir de şu milli eğitim bataklığı var.
Nasıl bir işe yaramıyor bozmaktan gayri. Kadrolu kadrosuz yüz binlerce öğretmeni, milyonlarca talebesi, akla ziyan masrafı var.

Bu kurum da lağvedilmeli. Nasıl olsa her mahallede bir iki cami, her camide birkaç tane hoca efendi; bu kadar cemaat, tarikat; bir o kadar da  vakıf var.

Onların rahle-i tedrisinde yetişir murad edildiği gibi dindar kindar nesiller.

Ben insanlığımı yaptım. İşte açık net çözüm önerileri. Gerisi etkili yetkililerin ferasetine kaldı gayri.