Ünlü Sanatçı Sunay Akın, Salda Göl’üne AKP’nin yaptırmak istediği millet bahçesi inşaatına karşı çıkarak ilginç bir paylaşımda bulundu.

Sunay Akın, Turkuaz rengindeki suyu ve bembeyaz sahiliyle ünlü Salda Gölü için “Salda’ya ‘göl’ diyelim, ‘öl demeyelim” dedi.

Akın Instagram hesabında  yaptığı paylaşımda şu iadelere yer verdi:

Trabzon’daki Uzungöl’ü bilirsiniz… Doğa harikası olan bu göl ne yazık ki, bilgisiz ve yanlış ellerde bir çirkinlik abidesine dönüştürüldü… Tehlike çanları şimdi de Burdur’un Salda Gölü için çalıyor!.. 31 Temmuz günü göl ve çevresi ‘Millet Bahçesi’ adı altında yapılaşmaya açılacak… Hem de mahkemenin iptal kararına rağmen, adalet görmezlikten gelinerek!.. Doğa harikası yerleri koruyacak olan politikacılar değil, bilim insanlarıdır… Göllerimizin geleceği hakkında söz sahibi olması gereken limnolojidir… Doğaya bilimin yetkili kılınmadığı her türlü müdahale tahrip edici ve yıkıcıdır… Salda ile ilgili yürüttüğü bilimsel çalışmalarla tanınan akademisyen Erol Kesici, ‘Ben oraya 30 yılımı verdim fakat anlatamadım. Salda çok hassas bir göl. 2-3 milyon yıllık gölü 10 senede kaybederiz. Yol yakınken vazgeçin’ diyor… Salda’ya göl diyelim, “öl” demeyelim!