Karga Gak Demeden
17-12-2019
Ömer ŞAN

Şahsım!

Aslında biz, bireysel olarak bireyselciliğe, benmerkezciliğe, olayları kişiselleştirmeye karşıyız! Biz derken, şahsen yani, şahsımız!.. İnsan, yurttaş ve birey olarak içerisinde bulunduğumuz, birlikte yaşamöyküsü oluşturarak, yaşam alanlarını paylaştığımız herkesle birlikte hareket etmeliyiz!

Cumhuriyetin, demokrasinin, ülke ve ulus/millet olmanın tek ve yegane öğesi işte bu çoğulculuktur! Sosyopsikolojik vakıa olarak baktığımızda olayın farklılaşımını da görebiliyoruz ancak!

Çünkü bu ülke, vatan toprakları, bu ulus, bu toprakların bütün insanları omuz-omuza, yürek-yüreğe hep bir olup yeddi düvele karşı, canını-kanını vererek bir bütünü, Misak-ı Milli sınırlarını oluşturdu. Şuan ki 814.578 km karelik ülke, ‘şahsın’ değildir!

Ancak, 2019 yılının ilk 9 ayında 3 milyon 365 bin 784 elektrik abonesi ile 710 bin 364 doğalgaz abonesine borcunu ödeyemediği için haklarında işlem yapılmış! Şahsen ama… Ancak ki damat Bakana göre, bu 4 milyon abone de dahil her hanenin geliri 3 kat artmış! Sanki bu da ‘şahsın’ durumu…

Ve yine aynı bu memleketin genelindeki Mahkemelere günde 50’nin üzerinde ‘cinsel istismar’ başvurusu yapılıyor… Yerli-milli, dinli-imanlı nesil yetiştirme hevesindeki iktidarın bulunduğu bu topraklardan söz ediyoruz ya… Ve bu ‘cinsel istismar’ sayısının yarısı ÇOCUK!

Ancak ve ancak ki… Bu ‘tacizci ve istismarcı ve tecavüzcülerin’ ise tamı tamına yüzde 87’si kendisini, ‘muhafazakar’ diye tanımlıyor!.. Haaa bu da devletin resmi rakamlarıdır  haaa…

Hala aydınlatılamayan şu 15 Temmuz hain darbesi sonrasında ‘şehitler’ için toplanan paralar hesabı gene çıktı ortaya… İlgili bakan, bankada, demesine karşın bankada böyle bir para bulunamadı. Hatta, paraları toplayan vakıf da bulunamadı… Ancak ne kadar ilginç olduğu bilinmez ama sonradan bulundu. Toplam 317 trilyon, bugünkü parayla milyon. Meğer Sayın Cumhurbaşkanı’nın himayesindeymiş!.. Çok şükür ki, rahat bir nefes aldık çalınmıştır diye…

Ha, bir de ne oldu?.. Biliyorsunuz ‘Tank-Palet Fabrikasını’, satıldı ya, 50 milyon dolar için!..

Bugüne kadar özelleştirmelere zemin hazırlamak için ne dediler, farkında mısınız… Alıntıladık sosyal medyadan…

“Devlet kumaş mı üretirmiş? Sat Sümerbank’ı!.. Devlet sigara mı üretirmiş? Sat Tekel’i!.. Devlet kağıt mı üretirmiş? Sat Seka’yı!.. Devlet şeker mi üretirmiş? Sat Şeker Fabrikaları’nı!.. Devlet demir mi üretirmiş? Sat Demir Çelik’i!..
Sonra da yandaşı kurtarmak için, simitçilik yap!.. Demek ki devlet, simitçilik yapabilirmiş! Öğrenmiş olduk.” Değil mi?

Bilemediniz mi? Ziraat Bankası, hani şu saraylı simitler dükkanının bilmem ne kadarını alıyor ya, 500 milyon dolardan mı ne söz ediliyor! Kökenini ne siz sorun, ne ben söyleyeyim ama ‘Tank-Palet’ 50 milyon için Katar’a gitti iddiasını da kimse yutamaz ha!

Hikmet’lerin Nazım’ı bilir misiniz… Nazım Hikmet Ran, yani… Ne diyor bakın:

“Bitten, açlıktan, sıtmadan betersiniz.
Yüz Türkiye olsa, elinizden de gelse.
Yüzünü de zincire vurur.
Yüz kere satarsınız.
Milletimin en talihsiz gecesi.
Ana rahmine düştüğünüz gecedir!”

Kime demiştir bunu, bilir misiniz? Bilin, bilmiyorsanız öğrenin! Ayıp değil!

Rize’nin Niyazi Seferoğlu’su vardır… 80’inden sonra merdiveni de kaldırmıştır! Siyasetin özünü de bilir, közünü de… Şu milletvekillerine ‘trafikte geçiş üstünlüğü’ konusunu ele almış sosyal medyasında…

“Çakarlı araçlar konusu netleşmedi… Eğer verilecekse öncelikle eğitimcilere verilsin! Neden mi, ülkede eğitime muhtaç çok milletvekili, çok Bakan var! Birde doktorlara verilsin! Nedeni; onlar can kurtarıyorlar! Ha bir de çobanlara verilsin! Onlar hayvan yetiştiriyorlar. Et belki ucuzlar. Çiftçilere de verilsin ha… Tarım bitti ihraç ediyorduk, şimdi ithal ediyoruz! O birinin zaten her tarafı çakar, ülkeyi de yakar, yakıyor da…”

Rize, memleketin en sulak alanı… Her yer yetiştirmiş! Siyasete, sanata… Ama bir kendine yetiştiremedi suyunu… HES’lere Bakın… Suyun memleketini susuzluk vurmuş! ‘Rize’nin İçme Suyuna HES yapmayın’, diye-diye dilimiz kurudu. Yurttaş Kazım, inek sattı-kredi çekti! Şimdi ne oldiii… Buyurun, susuz kaldı memleket! Hani, ‘2050’ye kadar Rize’nin içme suyu sorununu çözdük’ diyenler şimdi nerede?

Haaa… Gelelim işin özüne… Ülkenin Bütçesi DENK olmadıktan sonra, memlekette hiçbir sorun düzeltilemez! Terör başta olmak üzere, sosyal adalet ve gelir dağılımındaki adaletsizlikler, enflasyon ve yolsuzlukların temeli AÇIK Bütçe’lerdir! Nitekim 2020 Bütçesi, 137 milyar Lira açıkla TBMM’de görüşülmektedir! Ve sonuç ortadadır!

Şahsım, yani bireysen olarak ben, endişeliyim hala! Siz umutsuz kalmayın aman…