Karga Gak Demeden
31-12-2019
Ömer ŞAN

Madein Yerli!

E, biz de bu memleketin insanıyız ya, kalabalığa karışmasak olmaz!.. Hadi, ‘Devrim’i geçtik… Temsa’nın kendi enerjisini üreten otobüsünü, Hacettepe’nin elektrikli otomobilini ve hatta RTEÜ’nün ‘elektromobil’ aracını da koyduk bir kenara!.. Yahu Anadol’a ne oldu Anadol’a!.

Anadol da bu memleketin otomobili değil miydi? Hala çay bahçelerinden kasasıyla çay bezlerini taşımıyor mu, oduna, gübreye, bağa-bahçeye gitmiyor mu? O elyaf ve hafif cüssesi ile mütevazi aile arabası olma özelliklerine ne oldu? Eşekler mi kemirdi?

Ama varsa yoksa ‘Madein Italia… Completamente nazionale e nazionale!’ Anladunuz mi? E, bir tane Türkçe kelime yok ki, değil Türk bayrağı yer alsın üzerinde!

Hele bir de ‘padişahın sol taşlarını yalamaya hevesli’ ekipler yok mu? Hemen siparişe başlamışlar! Daha fabrika yok ortada, en iyi niyetli hesaplamalara göre 2040’ların ötesinden söz ediliyor! Adam, geleceğe sipariş vermiş, bak işe… Elbette, fabrikası olmadan üretilen aracın satışı da 40 yıl sonraya denk gelir!

Hepten ‘taş’ geçiyorlar, en ‘ak’ından!

Neredeyse bir ay boyunca ‘asgari ücret’ konuşuldu… Üç konfederasyon ortak karar ve tavır aldı! Ne oldu, üçten bir çıktı! Hükümetin başı, Sayın Cumhurbaşkanı çıkıp, ‘jest’ yapacağını söyledi… Ama ne oldu?

Acayip bir ‘jestik’ ve dahi ‘sükseli’ olduk… Memleket yikildi!..

Açlık Sınırı: 2 bin 109.-TL. Yoksulluk Sınırı: 6 bin 850.- TL. 2020 Asgari Ücreti: 2 bin 324.-TL. Nasiiii da kiskaniyi bizi İskandinav ülkeleri heee?..

Hele ki şimdiii… Simidin tanesi 1.75₺. Çayın ince belli bardağı 1.75₺. 1 öğünde 1 Çay,1 Simit 3.50₺. 4 kişilik 1 ailede 1 öğün 14₺. Aynı ailenin 1 günlük öğünü 42₺. Ve yine 4 kişilik 1 ailenin 1 aylık öğünü 1.302₺. Asgari ücret 2.324₺. Artan miktar 1.022₺. AKP’ce Jest budur! Yalandan kimsa zirlamasun! Anladunuz mi?

Niye ille de ‘Kanal’ diyorlar? Bir bakın hele! Karadeniz, Barış Denizidir! Emperyalizm, Barış düşmanıdır! Öyle bir bakışta arsaların verilmesi yandan hikayesi…

Ancak, CHP Milletvekili ve eski AKP kurucusu Abdüllatif Şener, “Israrın esrarı, Montrö Anlaşmasında… ABD savaş filosunun yerleşemediği tek yer Karadeniz. ‘Kanal’ı aç, Montrö’yü del, malvarlığı incelemesinden kurtul’ demiş olmasınlar!” dedi. Ama çok kötü, dedi, eğer öyle ise!..

Bir de Gani Müjde’nin uyarısı var… “Bence Kanal İstanbul’da herkesin atladığı bir şey var. Katar şeyhinin annesi, hangi ‘bilgiye’ dayanarak İstanbul’un imara açık olmayan çorak bir alanında dönümlerce arsa alıyor? Bu bildiğimiz insader trading (içeriden bilgilenme) değil mi? Ve bizim yasalarımıza göre suç değil mi?”

Ne diceğuk şini? Bestesi Cevat Ültanır’a ait olan; Rast makamı, Düyek usulündeki, “Bir bakış baktın kalbimi yaktın” şarkısı ve ‘Sultan-i’ durum acaba anımsatır mı bir şeyler?

Koduk oni bi kenaraaa…

Denizli’de Süleymancılara ait bir yurtta 12 yaşındaki çocuğun intihar notunun bulunmasıyla çocuğun, yurdun 19 yaşındaki ‘belletmen’i tarafından defalarca tecavüze uğradığı ortaya çıkmış. Yöneticiler bildiği halde olayı kapatma tarafına çalışmış!.. Yahu bu nedir? Yılbaşı kutlamak heram he?

Bakın, bu çocukların büyük çoğunluğu, yurdun diğer bölgelerindeki fakir-muhtaç ve geçim sıkıntısı olan ailelerin çocukları! Yıllardır böyle devam eden bu uygulama için maalesef bir denetim mekanizması yok! Ama bu durum, bundan önceki iktidarlar zamanında da vardı, şimdi ise daha azdı!

Bu arada, ince bir not daha… Doğu Türkistan’da işkence gören bir çocuğu gösterdiği iddiasıyla sosyal medyada yaygınlaşan bir görüntü var. 2007 tarihli “Mongol: The Rise of Genghis Khan” isimli filmden alınmış, bütün diğer görüntüler gibi çoğu uyduruktan, ha bire işleniyor sosyal medyada.

TBMM’de ise seçtikleri, ‘Uygur iddiaları araştırılsın’ önergesini reddeden seçmen, sokaklarda başka filmler çeviriyor… Ula bu emperyalizm ne filmler çeviriyor bir bilseniz var ya… Dünyanın dibini çıkardılar hala doymuyorlar!

Uygur Türkleri için uydurulan Amerikan Emperyalizmi yalanları… Tüm görüntü ve haberler yalanlanıyor! Suriye batağında olduğu gibi tuzaklarla emperyalizmin yerli ve uluslararası uşakları Türkiye-Çin çatışması ile Amerikan çıkarlarını yağlıyor! Anımsarsınız 6.filonun kıblegah yapılışını!

Aha bu da bu tarihe notumdur:

“Bu topraklardaki bütün Medeniyet ve Uluslara liderlik edip; Tarihe mal olmuş bütün kişiler, kendi hırs ve egolarını köreltmiş, Ulus ve Ülkesinin çıkarlarını en önde tutmuştur!
Bu nedenledir ki; Hiç kimse, Ulus ve Ülkesini, kişisel çıkarları uğruna ateşe atmaz, atamaz! Ve hiçbir kimseye böyle bir yetki bahşedilmemiştir!..”

Başkaca da söz yoktur! Ayrıca, kimsenin üstüne alınmasına gerek yok; dileyen dilediği kadar altında kalabilir!

Veee… Ulusal Kurtuluş Savaşımızın büyük  kahramanlarından, I. ve II. İnönü Zaferlerinin Komutanı, Atatürk’ün deyimiyle, “Milletin makus talihini değiştirmiş”, Lozan Antlaşması’nın mimarı, Nişan ve madalyalarıyla var olan, Garp Cephesi Komutanı, Türkiye Cumhuriyetinin ilk Başbakanı, Çoğulcu ve Parlamenter Tük Demokrasisinin mimarı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yakın arkadaşı İsmet İnönü’yü 46.ölüm yıldönümünde sevgi ve rahmetle anıyoruz.

Yeni yılınız umutla, sevgiyle, huzur ve sağlıkla dolsun, kutlu ve mutlu olsun!