Eskişehir İnternet Gazetecileri Cemiyeti (ESİGC) 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün gazeteciler için sorunların dile getirildiği bir gün olması gerektiğini ve bu günün bir mücadele günü olduğunu ifade eden ESİGC; Teknolojinin hızla geliştiği günümüzde geleceğin medyası internet haber siteleri daha fazla öne çıkmaya devam ediyor.

10 Ocak, gazetecilerin çalışma haklarına iyileştirmeler getiren ve sosyal haklarını güvence altına alan 212 sayılı yasanın 10 Ocak 1961 günü Resmi Gazetede yayınlanmasının kutlandığı bir gün olduğunu hatırlatan ESİGC kurucular kurulu; “Maalesef internet medyalarında çalışan gazeteci arkadaşlarımız, 212 sayılı yasaya bağlı sigortalarının yatırılamaması sebebiyle bu haklardan yaralanamıyorlar. Basın çalışanlarının sorunlarının çözülmesi, haklarının iyileştirilmesi, hak ettikleri hayat şartlarına ve çalışma ortamlarına kavuşturulmasının basının ve dolayısıyla demokrasinin daha da güçlü kılınması gerekir.”

İnternet yasası ile gazetecilik mesleğinin geleceğinin de kurtarılmış olacağına, gazetecilerin hak ettikleri hayat şartlarına kavuşacağına vurgu yapan ESİGC kurucular kurulu; “İnternet medyası yasal boşluktan dolayı bazı istenmeyen durumlarla karşı karşıya kalıyor. Bu yasa kısa zaman içerisinde çıkarılmadığı takdirde sosyal medya mecraları, internet medyasının önüne geçecektir. Bunun yanı sıra ortada bir bilgi kirliliği, gerçek dışı bilgi paylaşımları ile ülkemizi zor bir sürece doğru sürükleyebilir. İnternet yasasının hızla TBMM’ye getirilmesi dileğiyle yönetim kurulu arkadaşlarım adına meslektaşlarımızın 10 Ocak Basın Mücadele Günü’nü kutluyorum” dedi.