Özer Topçu

AKP, yaptığı kanunlar ile yasalar ile halkı şirketlere teslim etti ve rahatladı. Ondan sonra da ”her üniversiteyi bitiren iş bulacak diye bir şey yok” diyecek kadar ilerletti işi…
Üniversite öğrencilerini şirketlerin insafına bırakmış.
Halkı telefon operatörü şirketlerinin insafına bırakmış.
Televizyon kanallarının insafına bırakmış.
Doğalgaz şirketlerinin insafına bırakmış.
Elektrik şirketlerinin insafına bırakmış.
Hepsi keyfi zam yapıyor, çeşitli adlarda kesintiler yapıyor, üyeliği bitenlerin üyelikleri bitirilmiyor.
Hizmet anında arıza gibi sorunlar giderilmiyor. Örneğin karanlıkta kalabiliyorsunuz, iş yeriniz çalışmaz hale gelebiliyor ama duruma müdahale edecek bir tek devlet birimi yok. Fazla para kessinler, sorunu çözecek bir birim yok. Size mahkeme yolu gösteriliyor.
Dava açmayı da bilerek öyle zorlaştırmışlar ki, devlet aleni şirketlere teslim olmuş. Kafalarına göre faturalar düzenleniyor ama denetleme yok. Özelleştirme adı altında halkın elinden alınan kurumlar, şirketlere peşkeş çekildi.
Şimdi de devletin gözetiminde aleni soyuyorlar halkı.
Yollar soyuyor, köprüler soyuyor, tüneller soyuyor, hava limanları soyuyor, soyuyor da soyuyor. Bunlar yetmiyormuş gibi bir de devlet soyuyor.
Tüm bu soygunu dile getiren, eylem yapan, basın açıklaması yapan halk polislerce dövülüyor, gözaltına alınıyor, hapse atılıyor.
Ülkenin ahvali budur.
Daha işin içinden çıkamayanlar ya toplu, ya da tek tek intihar ediyor. AKP’nin başkanlık sistemi, intiharlar sistemi oldu.
İçeride ipin ucunu kaçıran iktidar, İdlip ile içeriye ayar vermeye çalışıyor. Çalışıyor ama herkes biliyor ki, İdlib vatan değildir.
Vatan, hava kararınca pazarda atılanları evine götürmeye çalışan fakirliktir. Vatan, satılan fabrikalardır. Vatan, 2000 lira emekli maaşı alıp, 600 lira gaz parası, 300 lira elektrik parası, 100 lira su parası, 1000 lira kira ödeyen, yemeye, içmeye
gezmeye, giymeye parası kalmayan insandır.
Vatan intihar eden insanlardır. Vatan, işsiz gençliktir. Vatan, işsizdir, vatan, işçidir, vatan, köylüdür, vatan, çiftçidir, vatan yarını olmayan halktır.