Toplumun bütün kesimlerini kucaklamak teranesiyle, toplumu çantada keklik belleyip besleme sürüden kara avlamaya kalkmak toplumu kucaklamak değil kucağından itmektir.Bırakın zırvalamayı, topluma açık açık anlatın doğruları.

Kaçıncı kez yaşadınız bunları, bir türlü ders almadınız eblehler: Şöyle bir bakın düne. Daldınız sürünün içine, rozetler taktınız yakalarına. “Burdan size ekmek çıkmaz, hadi başka kapıya” diye höykürdü, sürüsünü iyi tanıyan, anlamadınız.

Her, hıyar diyene ,koştunuz bir avuç tuzla. Yadırgı mallar tıktınız, ağıla. Toplumu, ürküttünüz, küstürdünüz. Atatürk’ün adını sömürdüğünüz örgütte, bir adam bulamadınız. Yedi göbek, Atatürk düşmanı Ekmeleddin’e eklemlenip rezil rüsva oldunuz, âleme.Kırk yıllık Yâni, olur muydu Kâni. Meral Akşener olmasa, aynı haltı gene yiyecektiniz. Nasıl bir kafadır sizin kafanız.

Bu toplumla, İki Mustafa’yı ‎(Muhammed Mustafa – Mustafa Kemal)‎ barıştırmalıyız. Bu toplum o zaman kurtulur”  diyen; Allah ile aldatanların ipini pazara çıkarmak için çırpınan Yaşar Nuri Öztürk gibi bir insanı  dışladınız. Daha  bilmem neler neler…

Bööyle böyle güvenilirliğinizi, toplumun umudunu yiyip bitirdiniz. Millet de kuzu kuzu gidip katıldı,sürüye. Hâlâ mal kapma hesabındasınız, oralardan.

Bir an evvel inin gezindiğiniz damdan. Yere bassın ayağınız. Vatan da vatandaş da vallah billah düştü haldan. Muhalefet yapılmaz, üfürükten, yalandan.

Bilal Kayabay