DSCN4689

CHP Kadın Kolları Artvin İl Başkanlığı “Müftüler Nikah Kıyamaz” imza kampanyası başlattı. Kampanyayı aşure dağıtarak yapan CHP’li kadınlar bu arada Müftü Nikahı ile ilgili çkincelerini anlattı. Öğlen Namazı sonrası camiden çıkan cemaat arasında bulunan İl Müftüsü Kemal Uçkun, CHP standına gelerek aşureyi aldı. Diğer masanın önüne geldiğinde bunun Müftü Nikahına karşı tepki amaçlı “Müftüler Nikah Kıyamaz”etkinliği olduğunu  farkına vardı. Farkına varır varmaz elindeki aşureyi bırakınca  kısa süreli sözlü tartışma yaşandı.

Artvin İl Müftüsü Kemal Uçkun, CHP Artvin İl Kadın Kolları’nın dağıttığı aşureyi önce aldı sonra hemen yanındaki stantta “Müftüler nikah kıyamaz” imza kampanyasını görünce aldığı aşureyi yerine bıraktı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Artvin İl Başkanlığı tarafından bugün Artvin Merkez Camisi yanında düzenlenen aşure dağıtımı ve hemen yanındaki “Müftüler nikah kıyamaz” imza kampanyası ilginç bir ana sebep oldu.

CHP İl Kadın Kolları’nın aşure dağıttığı sırada caddeden geçmekte olan Artvin Müftüsü Kemal Uçkun standın misafiri olarak dağıtılan aşurelerden aldı. Elindeki aşure ile bir iki adım atan Müftü Uçkun, aşure dağıtımının hemen yanındaki stantta müftülerin nikah kıymasına karşı yürütülen imza toplama kampanyasını gördü. Bunun üzerine Uçkun, aldığı aşureyi yerine bıraktı.

Müftünün aşureyi iade etmesi üzerine partililer ile müftü arasında kısa süreli polemik yaşandı. Partililerin Müftü Uçkun’a aşurenin imza kampanyası ile bir alakası olmadığını söylemesi üzerine Uçkun partililere “Muharrem ayı bitti zaten.

Bunun önemi yok ama bunun yanında bunu yapmak bence yanlıştır. Böyle bir programla bu yazılar hoş değil. Benim gelip bunu tasdik etmem de mümkün değil” ifadelerini kullandı. Aşureyi bırakmasının yanlış olduğunu dile getiren partililere ise Uçkun “Bu ad altında yapılması yanlıştır” diyerek cevap verdi.

Olay sonrası kısa bir açıklama yapan  Kadın Kolları Başkanı Gülşen Kurul, Ben kendilerinin müftü olduğunu bile anlayamadım.  Biz Müftü Nikahına karşı Türkiye genelinde  imza kampanyası başlattık.  Burada yüzlerce  vatandaş destek verdi. Bu arada aşurelerimizi ikram ettik.

DSCN4697

MÜFTÜ BEY “NE SAKINCASI VAR?”
CHPLİ KADINLAR “NE GEREĞİ VAR?”

Biz neden Müftü nikahına karşı olduğumuzu  çok net şekilde  anlatıyoruz. Aşureyi bırakan müftü beyin bu kampanyayı aşure ile yapmamızı doğru bulmadığını söylemesi de çok enteresandı. İster aşure dağıtırız, ister başka bir ikram. Bunun ne sakıncası olabilir. Çok enteresan bir an yaşamış olduk. Müftü bey Müftünün Nikah kıymasında ne sakıncası var diye sordu. Biz de ne gereği var, Bunun için devlet tüm mekanizmaları oluşturmuş, Müftülerin görevi belli, Sizin nikah kıymanıza ne gerek var? Dini nikah diyorsanız o zaten kıyılıyor. Bir de nereden çıktı? Diye sordum. Bu anı unutmayacağız.”dedi.

Müftü Kemal Uçkun’ujn aşureyi bırakması ve  vatandaşlarla  söz dalaşına girmesi ilginç tartışmalara neden oldu. Bir vatandaş; “Biz bu nikaha karşıyız. Çünkü 12 yaşında çocuk denecek kızlara nikah kıyacaksınız. Biz bunun önüne geçmek için karşı çıkıyor ve imza kampanyasına imza veriyoruz.”dedi.

İl Müftüsü Kemal Uçkun öğle namazının ardından camiden çıktıktan sonra Cami yanınında CHP Kadın Kollarının dağıttığı aşureyi aldı. “Müftüler  Nikah Kıyamaz”  imza kampanyası yazısını okuduktan sonra aşureyi bıraktı. Kısa bir tartışmadan sonra da alandan ayrıldı.

2 gün sürecek imza kampanyasında toplanan imzalar daha sonar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderileceği öğrenildi

HABER: SAMİ ÖZÇELİK